Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Μήπως οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι τρομοκρατημένοι και δεν το παραδέχονται;

tags :
Phoenix Capital: Μήπως οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι τρομοκρατημένοι και δεν το παραδέχονται;
Και πάλι, τι γνωρίζουν αυτοί οι άνθρωποι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, που να τρομοκρατούνται από τις αγορές που πέφτουν για λίγες μέρες;
Οι κεντρικοί τραπεζίτες μήπως φοβούνται κάτι και οδηγούνται σε αναδίπλωση των δηλώσεων τους, τόσο η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed, Federal Reserve) Janet Yellen, όσο και ο προέδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Mario Draghi, διερωτάται σε έκθεση της η σύμβουλος επενδύσεων Phoenix Capital.
Πιο συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει ότι τον Ιούνιο του 2017, τόσο η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed, Federal Reserve), Janet Yellen, όσο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Mario Draghi, εξέδωσαν κάποιες δηλώσεις, μόνο και μόνο για να τις πάρουν πίσω μέσα σε 48 ώρες.
Πρώτα ο επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi, ισχυρίστηκε ότι η ΕΚΤ σκέφτεται τη σταδιακή κατάργηση των προγραμμάτων τόνωσης της οικονομίας.
Η αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών σε αυτή τη δήλωση, ήταν να κάνουν βουτιά, όπως δείχνει ξεκάθαρα το παρακάτω διάγραμμα.

GPC72117

Ο Draghi δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ούτε 24 ώρες υποχώρησης της αγοράς.
Οι αγορές δεν έπεσαν ούτε 3% και πάτησε το κουμπί "PANIC".
Έτσι ο Vítor Constâncio έκανε δηλώσεις για να καθησυχάσει τις αγορές, λέγοντας πως τα λεγόμενα του Draghi «παρερμηνεύθηκαν».
Τι ακριβώς γνωρίζει ο πρόεδρος της ΕΚΤ για το χρηματοπιστωτικό σύστημα που δεν αντέχει μια μόνο ημέρα υποχώρησης, θέτει το ερώτημα η έκθεση της Phoenix Capital.
Στη συνέχεια έρχεται η σειρά της Janet Yellen, υποστηρίζοντας ότι η Fed θα προχωρήσει με πολλαπλές αυξήσεις των επιτοκίων και θα συρρικνώνει τον ισολογισμό των ΗΠΑγια το 2017 ...
Λίγες μόλις ημέρες αργότερα καταθέτει μία από τις πιο «ήπιες» εκθέσεις στο Κογκρέσο στην ιστορία της Fed.
Η Yellen σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες δηλώσεις της, υποστήριξε ότι η Fed δεν θα προχωρούσε σε αύξηση επιτοκίων το Σεπτέμβριο του 2017, και ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τη συρρίκνωση του ισολογισμού για να μειώσει τη ρευστότητα από το σύστημα.

GPC721172

Δεν μπορούσε κι εκείνη να αντέξει ούτε δύο μέρες από τη διόρθωση της αγοράς.
Και πάλι, τι γνωρίζουν αυτοί οι άνθρωποι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, που να τρομοκρατούνται από τις αγορές που πέφτουν για λίγες μέρες;
Πιθανόν να ξέρουν ότι η αγορά βαδίζει στην πραγματικότητα σε πολύ «εύθραυστο πάγο» ... και ότι άλλη μία κρίση, ακόμα μεγαλύτερη από το 2008 έρχεται, καταλήγει η έκθεση της Phoenix Capital.

GPC71017

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης