Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: «Κλειδί» το ύψος του επιτοκίου – Οι αναλυτές θέλουν επιτόκιο κάτω από 4,5% για το πενταετές ομόλογο

tags :
ΧΑ: «Κλειδί» το ύψος του επιτοκίου – Οι αναλυτές θέλουν επιτόκιο κάτω από 4,5% για το πενταετές ομόλογο
Θετικό κλίμα αναμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση καθώς η χώρα βγαίνει για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια στις αγορές με έκδοση ομολόγου
Όλα τα βλέμματα της αγοράς θα είναι στραμμένα σήμερα στην πορεία κάλυψης του ελληνικού πενταετές ομολόγου το οποίο θα αντικαταστήσει το ομόλογο της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ η κυβέρνηση ζητάει επιπλέον 1 δισ. ευρώ, εξέλιξη που θα αυξήσει τη ρευστότητα του ομολόγου.
Οι αναλυτές σημειώνουν πως «κλειδί» για το ΧΑ είναι το ύψος του επιτοκίου.
Αν αυτό είναι κάτω από 4,5% που θέλει η κυβέρνηση τότε οι μετοχές θα κινηθούν υψηλότερα.
Αν όμως είναι πάνω από 4,7% τότε ουσιαστικά δεν θα πρόκειται για επιτυχή ανανέωση του ομολόγου και το κέρδος θα είναι απλά η έξοδος της χώρας στις αγορές, που τονώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών για την Ελλάδα, κάτι που όμως είναι σχεδόν προεξοφλημένο.
Σήμερα παύει για λίγες μέρες η διαπραγμάτευση των μετοχών της Frigoglass προκειμένου να γίνει το reverse split (μία νέα για κάθε τρεις παλιές).
Η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει ξανά στις 28 Ιουλίου.

 
Euroxx

Σημειώνοντας πως η έκδοση του πενταετούς ομολόγους είναι αρκετά υπερβολική, με αναμενόμενο επιτόκιο 4,5% ή και ακόμα χαμηλότερα το ΧΑ εκτιμάται ότι θα κινηθεί υψηλότερα.
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο.  

 
Beta

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν τις εξελίξεις αναφορικά με την έκδοση του ομολόγου, το ύψος του επιτοκίου και το ποσοστό κάλυψης θα αυξήσουν κάπως το αγοραστικό ενδιαφέρον παρά τις εποχικά χαμηλές συναλλαγές.

 
Eurobank

Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα λόγω της προσπάθειας της χώρας να βγει στις αγορές με έκδοση ομολόγου για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια.

 
Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης