Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η κατάρρευση του δολαρίου των ΗΠΑ ο επόμενος μεγάλος κίνδυνος για τις αγορές

tags :
Phoenix Capital: Η κατάρρευση του δολαρίου των ΗΠΑ ο επόμενος μεγάλος κίνδυνος για τις αγορές
Οι αναταραχές στο πολιτικό στίβο της Ουάσιγκτον, δεν επιτρέπουν στο πρόεδρο Trump να περάσει το νομοσχέδιο για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, κάτι που δεν βοηθάει την οικονομία και κατ’ επέκταση το αμερικανικό νόμισμα
Η υποχώρηση στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος του δολαρίου των ΗΠΑ, είναι το νέο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι διεθνείς αγορές, σύμφωνα με την εταιρεία επενδύσεων Phoenix Capital.
Σύμφωνα με σημερινή (25 Ιουλίου 2017) έκθεση της επενδυτικής εταιρείας, η υποχώρηση μπορεί να εξελιχθεί σε κατάρρευση για το αμερικανικό νόμισμα τους επόμενους 12 μήνες, λόγω της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης στις ΗΠΑ.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed, Federal Reserve), έχει ήδη ανακοινώσει την αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής, επανεξετάζοντας την αύξηση των επιτοκίων για το υπόλοιπο του 2017, κάτι όμως που δεν βοήθησε τον αμερικανικό νόμισμα, όπως αναφέρει η έκθεση της Phoenix Capital.
Αντίθετα το δολάριο των ΗΠΑ έχει υποχωρήσει κατά 8%, μετά από δύο αυξήσεις στα επιτόκια της Fed (όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο παρακάτω διάγραμμα), ενώ μετά την πρόσφατη κατάθεση στο Κογκρέσο της επικεφαλής της Fed Janet Yellen, το δολάριο δεν έδειξε κανένα σημείο ανάκαμψης.



Από την άλλη οι αναταραχές στο πολιτικό στίβο της Ουάσιγκτον, δεν επιτρέπουν στο πρόεδρο Trump να περάσει το νομοσχέδιο για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, κάτι που δεν βοηθάει την οικονομία και κατ’ επέκταση το αμερικανικό νόμισμα.
Και συνεχίζει η έκθεση της Phoenix Capital με το ερώτημα:
Τι θα συμβεί αν η Fed συνεχίσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική με μικρές αυξήσεις επιτοκίων, ή ακόμα χειρότερα, αν αφήσει τα επιτόκια ανεπηρέαστα;
Η απάντηση δίνεται με το παρακάτω διάγραμμα:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης