Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Προσοχή στις ευρωπαϊκές μετοχές λόγω του ράλι στο ευρώ - Στα 1,22 δολ. το 2018

Credit Suisse: Προσοχή στις ευρωπαϊκές μετοχές λόγω του ράλι στο ευρώ - Στα 1,22 δολ. το 2018
Οι αναλυτές διατηρούν τη σύσταση overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές, ωστόσο προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβει το ράλι του ευρώ
Την προσοχή εφιστά στους επενδυτές που επιλέγουν τις ευρωπαϊκές μετοχές η Credit Suisse, λόγω του ράλι στο ευρώ και της πιθανότητας για επιβράδυνσης του ρυθμού των εισροών στην Ευρωζώνη.
Η ελβετική τράπεζα μπήκε στο κλαμπ των μεγάλων brokers που εφιστούν την προσοχή των επενδυτών για τις ευρωπαϊκές μετοχές, σχολιάζει το Reuters.
Οι αναλυτές διατηρούν τη σύσταση overweight, με την Ευρώπη να παραμένει την πιο προτιμώμενη περιοχή, μετά τις αναδυόμενες αγορές.
Ωστόσο, το ράλι του ευρώ, της τάξης του 10,5%, έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο στα κέρδη των εξαγωγέων, όπως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων της Ευρώπης, οι οποίοι έχουν επωφεληθεί από το πιο αδύναμο νόμισμα και αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος των συνολικών κερδών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Credit Suisse, ενδεχόμενη άνοδος του ευρώ κατά 10%, είναι πιθανό να αφαιρέσει περίπου 6% από την αύξηση των εταιρικών κερδών.
Η Credit Suisse εκτιμά ότι το ευρώ θα ενισχυθεί στα 1,22 δολ. το 2018.
Σχεδόν το 50% των εταιρικών κερδών της ηπειρωτικής Ευρώπης παράγεται εκτός της Ευρωζώνης , σύμφωνα με την Credit Suisse, και ο αντίκτυπος του νομίσματος βρίσκεται στο επίκεντρο της εταιρικής κερδοφορίας.
Η ελβετική τράπεζα σημειώνει ότι ενώ η Ευρώπη μπορεί να είναι ένα trade που προτιμούν οι επενδυτές σε ορίζοντα 3 ή 12 μηνών, οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές  παραμένουν επιφυλακτικοί,  καθώς μόνο το 9% έχει επιλέξει την Ευρώπη ως top long trade σε ορίζοντα πέντε ετών..
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έχει ενισχυθεί 6% από τις αρχές του έτους,  όπως και ο Euro Stoxx 50 των blue chips, για τον οποίο η Credit Suisse υποβαθμίζει τον στόχο για το τέλος του 2017 στις 3.650 μονάδες από τις 3.800 μονάδες που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.
Παράλληλα, υποβαθμίζει γαλλικές μετοχές λόγω της ανησυχίας για την άνοδο του ευρώ, των αποτιμήσεων και της οικονομίας.
Η Credit Suisse περιορίζει την overweight στάση για τις ισπανικές μετοχές, ενώ διατηρεί τη σύσταση underweight για τις ιταλικές μετοχές.
Η Credit Suisse δηλώνει την προτίμησή της στις ευρωπαϊκές μετοχές, οι συνδέονται με την εγχώρια ανάκαμψη, μεταξύ των οποίων οι Deutsche Wohnen, τTelenet, Aena, Cellnex, Credit Agricole,  Enel και Bouygues.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης