Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Carmignac: Πολλοί επενδυτές δεν αγγίζουν τα ελληνικά ομόλογα λόγω των αξιολογήσεων από τους οίκους

Carmignac: Πολλοί επενδυτές δεν αγγίζουν τα ελληνικά ομόλογα λόγω των αξιολογήσεων από τους οίκους
Πολλοί επενδυτές δεν αγγίζουν τα ελληνικά ομόλογα λόγω της αξιολόγησης τους ως junk
Το outlook της Ελλάδας έχει αλλάξει, με την ευρωπαϊκή οικονομία να είναι πιο υγιής και το πολιτικό ρίσκο να έχει μειωθεί.
Αυτό επισημαίνει ο Charles Zerah της Carmignac στη Wall Street Journal με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ομολόγου.
Η οικονομία της Ελλάδας, που έχει συρρικνωθεί κατά περισσότερο από ένα τέταρτο από τα προ κρίσης επίπεδα, έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2017, αλλά έχει περισσότερο χρόνο μπροστά της.
Η ανεργία της χώρας υποχώρησε από το ιλιγγιώδες 28%, αλλά παραμένει κοντά στο 22%, ποσοστό που είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με τον μέσο όρο της ευρωζώνης.
Παρ' όλα αυτά πολλοί επενδυτές δεν αγγίζουν τα ελληνικά ομόλογα λόγω της αξιολόγησης τους ως junk ή της κακής ρευστότητας τους.
Το ΔΝΤ θεωρεί ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους δανειστές να προχωρήσουν σε ελάφρυνση του χρέους.
Ωστόσο, η Ευρώπη δεν έχει συμφωνήσει σε συγκεκριμένα μέτρα.
«Εάν έχουμε κάποιες σοβαρές συζητήσεις σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους πριν το τέλος του έτους ή στις αρχές του πρώτου τριμήνου του 2018 θα μπορούσε να προχωρήσει πολύ γρήγορα» δήλωσε ο Zerah προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα αξιοπρεπές spread μεταξύ της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.
«Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη απόδοση στην Ευρώπη» είπε ο Zerah προσθέτοντας ωστόσο ότι «η πλειοψηφία των επενδυτών δεν μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα» λόγω της αξιολόγησης της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης