Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒ (high)» η αξιολόγηση της Βραζιλίας – Παραμένει αρνητικό το trend

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒ (high)» η αξιολόγηση της Βραζιλίας – Παραμένει αρνητικό το trend
Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντανακλά τις βελτιώσεις στη χάραξη μακροοικονομικής πολιτικής καθώς και την πρόοδο του κυβερνητικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων
Ο καναδικός οίκος DBRS επιβεβαίωσε σήμερα (27 Ιουλίου 2017) την αξιολόγηση «ΒΒ (high)» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Βραζιλίας, διατηρώντας ωστόσο τις προοπτικές επαναξιολόγησης (trend) σε αρνητικές και «R-4» τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε ξένο νόμισμα, με σταθερές προοπτικές («R-3» σε εγχώριο νόμισμα με αρνητικό trend).
Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντανακλά τις βελτιώσεις στη χάραξη μακροοικονομικής πολιτικής καθώς και την πρόοδο του κυβερνητικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων.
Τους τελευταίους 12 μήνες, η συνετή νομισματική πολιτική μείωσε τον πληθωρισμό κοντά στον στόχο, ενώ το Κογκρέσο στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ψήφισε συνταγματική τροπολογία για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών και η εργατική νομοθεσία μεταρρυθμίστηκε για να βελτιώσει την ευελιξία της αγοράς.
Επιπλέον, η Βραζιλία εξέρχεται από μια βαθιά ύφεση, αν και ο ρυθμός ανάκαμψης πιθανότατα θα είναι ελάχιστος.
Το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,3% το 2017 και κατά 1,3% το 2018.
Το trend παραμένει αρνητικό, καθώς οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
Η αποτυχία της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος στο εγγύς μέλλον θα οδηγήσει πιθανώς σε υποβάθμιση, προειδοποιεί η DBRS.
Η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με το ανώτατο όριο των συνταγματικών δαπανών και για τη σταθεροποίηση της δυναμικής του δημοσίου χρέους.
Η DBRS εκτιμά ότι η πρωτογενής δημοσιονομική θέση θα εξισορροπήσει το 2021 και θα φθάσει σε πλεόνασμα 2,6% του ΑΕΠ, το 2026.
Το δημόσιο χρέος προς το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί σε 82% το 2017 και σε 86% το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης