Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υπό πίεση η πιστοληπτική ικανότητα στον πετρελαϊκό κλάδο, αν παραμείνουν οι τιμές κάτω από 50 δολάρια

tags :
Fitch: Υπό πίεση η πιστοληπτική ικανότητα στον πετρελαϊκό κλάδο, αν παραμείνουν οι τιμές κάτω από 50 δολάρια
Στην περίπτωση που η τιμή του αργού παραμείνει ή ξεπεράσει τα 50 δολάρια ανά βαρέλι, τότε η Fitch προβλέπει και καλύτερη ροή μετρητών, βελτιωμένα λειτουργικά κόστη
Πίεση στις αξιολογήσεις των εταιρειών (χαμηλότερης βαθμίδας) του πετρελαϊκού κλάδου αναμένει ο αμερικανικός οίκος Fitch, σε περίπτωση που επιμείνουν οι χαμηλές τιμές στο «μαύρο χρυσό», οι οποίες βρίσκονται κάτω από τα 50 δολάρια ανά βαρέλι.
Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, σε ένα υποθετικό σενάριο όπου και το 2018 το αργό θα παραμείνει κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι, η πιστοληπτική ικανότητα ορισμένων εταιρειών και εξόρυξης και παραγωγής θα επηρεαστεί αρνητικά.
Σε αυτό το σενάριο, οι εταιρείες που θα πληγούν είναι αυτές που δανείζονται με υψηλό επιτόκιο, καθώς η παρατεταμένη πίεση στην τιμή του πετρελαίου θα πλήξει τις ταμειακές τους ροές και αναπόφευκτα το λειτουργικό κόστος.
Οι «επιζήσαντες» στη βιομηχανία μετά το 2016, όταν μετά τη «βύθιση» των τιμών πολλές εταιρείες κατέθεσαν αίτηση για προστασία από τους πιστωτές, συνεχίζουν γενικά να επωφελούνται από τα περιουσιακά στοιχεία υψηλότερης ποιότητας, το αναπροσαρμοσμένο κόστος και τα χαμηλά επίπεδα χρέους.
Στην περίπτωση που η τιμή του αργού ξεπεράσει τα 50 δολάρια ανά βαρέλι, τότε η Fitch προβλέπει καλύτερη ταμειακή ροή , βελτιωμένα λειτουργικά κόστη, που θα βοηθήσουν τα περιθώριο κέρδους. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης