Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Η πορεία του δομικού πληθωρισμού της ευρωζώνης δεν θα πρέπει να ενθαρρύνει τα «γεράκια» της ΕΚΤ

ING: Η πορεία του δομικού πληθωρισμού της ευρωζώνης δεν θα πρέπει να ενθαρρύνει τα «γεράκια» της ΕΚΤ
Σύμφωνα με τους αναλυτές της ING, το outlook του πληθωρισμού της ευρωζώνης για το 2018 δεν ισχυροποιείται
Τα «γεράκια» της ΕΚΤ δεν θα πρέπει να ενθαρρυνθούν από την ανοδική πορεία του δομικού πληθωρισμού καθώς δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα βελτιωθεί τους επόμενες μήνες.
Αυτό αναφέρουν αναλυτές της ING, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού και της ανεργίας στην ευρωζώνη.
«Ενώ η οικονομική ευφορία συνεχίζει στην ευρωζώνη με ισχυρή ανάπτυξη και βελτιώσεις στις αγορές εργασίας, ο πληθωρισμός παραμένει μίλια μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ.
Το μόνο καλό στοιχείο για τα ''γεράκια'' της ΕΚΤ είναι ότι ο δομικός πληθωρισμός (δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα) διαμορφώθηκε στο 1,2%, ένα επίπεδο που για τελευταία φορά σημειώθηκε τον Απρίλιο.
Υπάρχει κάποια επιφυλακτική ανοδική πίεση στον δομικό πληθωρισμού, που αναμενόταν εδώ και αρκετό καιρό καθώς οι επιχειρήσεις αυξάνουν τις προσδοκίες των τιμών πώλησης και η ανεργία μειώνεται, ενισχύοντας τις πωλήσεις.
Το ποσοστό ανεργίας Ιουνίου μειώθηκε στο 9,1%, το χαμηλότερο ποσοστό από τον Φεβρουάριο του 2009.
Οι συγκρατημένες πιέσεις στον δομικό πληθωρισμό από αυτές τις εξελίξεις εξακολουθούν να είναι απίθανο να προκαλέσουν σημαντική περαιτέρω αύξηση του δομικού φέτος, ενώ ο συνολικός πληθωρισμός είναι απίθανο να αυξηθεί φέτος πάνω από το 1,5%» επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση.
Έτσι, ενώ τα οικονομικά στοιχεία από την ευρωζώνη είναι ενθαρρυντικά για τα ''γεράκια'' της ΕΚΤ, το outlook του πληθωρισμού για το 2018 στην πραγματικότητα δεν ισχυροποιείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης