Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Old Mutual: Πλέον ο θυμός και η διαμαρτυρία δεν μεταφράζονται σε ψήφους υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

Old Mutual: Πλέον ο θυμός και η διαμαρτυρία δεν μεταφράζονται σε ψήφους υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει σε μια γρήγορη λύση στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος
Με αφορμή την έκδοση του ελληνικού ομολόγου αλλά και το γεγονός ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις έχει μειωθεί σημαντικά έναντι της ΝΔ, ο Nicholas Wall, διευθυντής χαρτοφυλακίου του fund Old Mutual Global Strategic Bond επισημαίνει ότι η «ελπίδα» του Αλέξη Τσίπρα είναι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Ο θυμός και η διαμαρτυρία δεν μεταφράζονται πλέον σε ψήφους, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει τώρα σε μια γρήγορη λύση στις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους και μια ανοδική πορεία προς την ανάπτυξη πριν τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του 2019» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στο ελληνικό ομόλογο και το εάν θα αποδώσει επισημαίνεται ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι η προοπτική ανάπτυξης επανέρχεται και διευρύνεται.
Ο τουρισμός αναπτύσσεται, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξάνεται σε ποσοστό άνω του 5%.
Ακόμα πιο ενθαρρυντικό είναι ότι η ανεργία μειώνεται, αυξάνοντας τα συνολικά πραγματικά εισοδήματα και ως εκ τούτου ο Έλληνας καταναλωτής γίνεται όλο και πιο σίγουρος - οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 4,6% σε ετήσια βάση.
Τέλος, η κλίμακα λιτότητας που πρέπει να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση έχει μειωθεί, κάτι που αποτελεί θετικό παράγοντα για την ανάπτυξη.
Έτσι, η ανάκαμψη της Ελλάδας μπορεί να συνεχιστεί, κατά την άποψή μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης