Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο οι μετοχές – Άγνοια κινδύνου από τους επενδυτές

Societe Generale: Σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο οι μετοχές – Άγνοια κινδύνου από τους επενδυτές
Για να επιστρέψουμε στις μέσες αποτιμήσεις των αμερικανικών μετοχών θα χρειαζόταν μια πτώση 30% από σήμερα...
Οι χρηματιστηριακές αγορές συνεχίζουν να κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, παρά το γεγονός ότι τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία δε στηρίζουν την αισιοδοξία των επενδυτών, διαπιστώνει ο αναλυτής της Societe Generale κ. Andrew Lapthorne, προειδοποιώντας έμμεσα για την άγνοια κινδύνου που επιδεικνύεται στις αγορές.
Την περασμένη εβδομάδα η άνοδος συνεχίστηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον δείκτη MSCI Developed and Emerging να ενισχύεται 0,4%, με αποτέλεσμα η συνολική αύξηση στις χρηματιστηριακές αγορές ανεπτυγμένων και αναδυόμενων αγορών να φτάσει το 12,4% και 23,8% αντοίστοιχα, για το 2017.
«Η δυναμική των κερδών εμφανίζεται ολοένα και πιο πολωμένη, με τις Η.Π.Α. να απολαμβάνουν το momentum από τις αναβαθμίσεις των αναλυτών για τα εταιρικά κέρδη.
Εντούτοις, τόσο οι χώρες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου όσο και οι αναδυόμενες αγορές, δεν έχουν βιώσει ακόμα κάποιες παρόμοιες αναβαθμίσεις.
Βασική αιτία είναι η πρόσφατη ενίσχυση του ευρώ, που πλησιάζει γρήγορα στα 1,2 δολάρια, επίπεδο πέρα από το οποίο οι αναλυτές δήλωναν ότι θα επηρεαστούν αρνητικά τα κέρδη», σχολιάζει ο αναλυτής, σε σημείωμά του προς τους πελάτες της τράπεζας.



«Τα σημερινά επίπεδα υποδηλώνουν μονοψήφια μελλοντικά κέρδη, εάν χρησιμοποιήσουμε την ιστορία ως οδηγό μας.
Για να επιστρέψουμε στις μέσες αποτιμήσεις των αμερικανικών μετοχών θα χρειαζόταν μια πτώση 30% από σήμερα.
Σίγουρα αυτό θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι μια ανησυχία»....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης