Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ενίσχυση στο αμερικανικό δολάριο αναμένει η Wells Fargo, μέχρι το τέλος του 2017

Ενίσχυση στο αμερικανικό δολάριο αναμένει η Wells Fargo, μέχρι το τέλος του 2017
Μέχρι στιγμής, ο δείκτης του δολαρίου έχει υποχωρήσει 8,6% μέσα στο 2017, από τις 102,2 μονάδες σε 93,4 σήμερα
Το αμερικανικό δολάριο δε διανύει και την καλύτερη περίοδο λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με τις πολιτικές της Ουάσινγκτον αλλά και τις αδύναμες επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας.
Ωστόσο, το επικρατέστερο νόμισμα στον κόσμο μπορεί να αντιστρέψει την τάση και να κλείσει σημαντικά ενισχυμένο το τρέχον έτος, σύμφωνα με τους αναλυτές της Wells Fargo.
Μέχρι στιγμής, ο δείκτης του δολαρίου (ενιαία τιμή έναντι των κυριότερων ανταγωνιστικών νομισμάτων) έχει υποχωρήσει 8,6% μέσα στο 2017, από τις 102,2 μονάδες σε 93,4 σήμερα.
Παρόλα αυτά, η καλύτερη του αναμενομένου ανάπτυξη των Η.Π.Α. σε συνδυασμό με τις υψηλότερες αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των Η.Π.Α. έναντι του 10ετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου, για παράδειγμα, δίνουν στο δολάριο πλεονέκτημα.
«Χάρη στις πρώιμες ενέργειες της Federal Reserve κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός στις Η.Π.Α. ανέκαμψαν γρηγορότερα από ό,τι στη ζώνη του ευρώ», σημειώνει η αμερικανική τράπεζα.
Οι επιδόσεις του πληθωρισμού της αμερικανικής οικονομίας αναμένονται στο τέλος αυτής της εβδομάδας, ενώ οι προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 0,2% από τον Ιούνιο για τον δείκτη τιμών καταναλωτή.
Η απελευθέρωση δεδομένων θα παρακολουθείται στενά για να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα της Ομοσπανδιακής Τράπεζας (Federal Reserve).
Παρά τους πρόσφατους αδύναμους πληθωριστικούς αριθμούς, η Fed έχει επιμείνει επίμονα στο μήνυμά της ότι οι καταναλωτικές τιμές θα αυξηθούν μεσοπρόθεσμα, υποστηρίζοντας την απομάκρυνση της κεντρικής τράπεζας από την ποσοτική χαλάρωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης