Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αύξηση της μεταβλητότητας στις αγορές «βλέπει» ο γκουρού των ομολόγων, Jeff Gundlach

Αύξηση της μεταβλητότητας στις αγορές «βλέπει» ο γκουρού των ομολόγων, Jeff Gundlach
Ο CBOE Volatility Index έφτασε στο ιστορικό χαμηλό των 8,84 μονάδων, σπάζοντας το ρεκόρ των 8,89 μονάδων από το 1993
Το καθεστώς εξαιρετικά χαμηλής μεταβλητότητας στις αγορές δε θα διαρκέσει για πολύ ακόμη, σύμφωνα με όσα εκτιμά ο «γκουρού» των ομολόγων και επικεφαλής της DoubleLine Capital (διαχειρίζεται 110 δισ. δολάρια!), Jeffrey Gundlach, ο οποίος παροτρύνει τους επενδυτές να διαχειριστούν με αυτή τη λογική τα option calls.
Επί αυτού, μιλώντας στο Bloomberg, γνωστοποίησε ότι ήδη το hedge fund μειώνει σταδιακά την έκθεσή του σε περιουσιακά στοιχεία με υψηλό ρίσκο, όπως τα ομόλογα «σκουπίδια» (junk).
Αξίζει σε αυτό το σημείο να επισημανθεί ότι ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500, επί 12 συνεδριάσεις, έκλεισε με απώλειες μικρότερες του 0,3%, κάτι που δεν έχει ξανακαταφραφεί στα χρονικά.
Το δεύτερο μεγαλύτερο ανάλογο σερί είναι 10 συνεδριάσεις και έλαβε χώρα το 1961 και το 1966.
Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί 73 συνεδριάσεις από τότε που ο δείκτης έκλεισε με ημερήσια μεταβολή μεγαλύτερη του 1%!
Την ίδια στιγμή, στα τέλη Ιουλίου 2017, ο CBOE Volatility Index, ευρύτερα διαδεδομένος ως «δείκτης φόβου» ή εν συντομία «VIX», έφτασε στο ιστορικό χαμηλό των 8,84 μονάδων, σπάζοντας το ρεκόρ των 8,89 μονάδων από το 1993.
Ο VIX λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες.
«Δε βρισκόμαστε σε περίοδο που λέγαμε “μπορώ να αγοράσω τα πάντα χωρίς να ανησυχώ”.
Αυτό γινόταν πριν 18 μήνες, όχι όμως τώρα», σχολίασε ο μεγαλοεπενδυτής.
Σχετικά με την DoubleLine, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε καυστικά ότι «δε θέλω να διαχερίζομαι 500 δισ. δολάρια, ούτε καν 200 δισ. δολάρια»...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης