Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δε συστήνουν «sell» για τη μετοχή της Tesla οι αναλυτές, παρά τις αυξημένες ζημίες το β' 3μηνο 2017

tags :
Δε συστήνουν «sell» για τη μετοχή της Tesla οι αναλυτές, παρά τις αυξημένες ζημίες το β' 3μηνο 2017
Argus Research συστήνει «buy» στους επενδυτές, ανεβάζοντας την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 444 δολάρια
Η είσοδος του νέου « Model 3» στη γραμμή παραγωγής κάνει την πλειοχηφία των αναλυτών να αισιοδοξούν για τα μελλοντικά κέρδη (;) της Tesla, με ελάχιστους να συστήνουν στο επενδυτικό κοινό πώληση της μετοχής.
Οι περισσότεροι αρκούνται στο «neutral».
Η Tesla κατέγραψε ζημίες 336,4 εκατ. δολάρια ήτοι 2,04 δολάρια ανά μετοχή (οι αναλυτές προέβλεπαν 1,88 ανά μετοχή), έναντι 293,2 εκατ. δολάρια ή 2,09 ανά μετοχή για το β΄ 3μηνο του 2016, ενώ τα έσοδα για το β΄ 3μηνο του 2017 έφτασαν στα 2,8 δισ. δολάρια (οι αναλύσεις έκαναν λόγο για 2,52 δισ.), έναντι 1,3 δισ. δολάρια για το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Στην πραγματικότητα, η Tesla δεν έχει καταγράψει μέχρι στιγμής κέρδη, παρά το γεγονός ότι η κεφαλαιοποίησή της στον Nasdaq έχει πλέον ξεπεράσει τα 60 δισ. δολάρια.
Αυτό όμως δεν αποθαρρύνει τον αναλυτή της Argus Research κ. Bill Selesky, ο οποίος συστήνει «buy» στους επενδυτές, ανεβάζοντας την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 444 δολάρια, περίπου 20% υψηλότερα από τις τρέχουσες τιμές.
Η μετοχή της Tesla έχει ενισχυθεί περί το 70% το 2017!
Σημειώνεται ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk στοχεύει να αντλήσει το ποσό του 1,5 δισ. δολ. από μια προσφορά ομολόγων, καθώς η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναβαθμίζει την παραγωγή του νεότερου sedan της, Model 3.
Η συγκεκριμένη προσφορά σηματοδοτεί το ντεμπούτο της Tesla στις αγορές ομολόγων και η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα roadshows, όπως μετέδιδε το «IFR», επικαλούμενο επικεφαλής τραπεζίτες.
Οι προπαραγγελίες για το Model 3, του οποίου η τιμή ξεκινά από τα 35.000 δολ., έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, με μέσο όρο περίπου 1.800 την ημέρα από το λανσάρισμά του, στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης