Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mauldin Economics: Οι αμερικανικές εταιρείες είναι πιο χρεωμένες και πιο υπερτιμημένες

Mauldin Economics: Οι αμερικανικές εταιρείες είναι πιο χρεωμένες και πιο υπερτιμημένες
Τα τελευταία 10 χρόνια οι εισηγμένες του δείκτη – βαρόμετρου S&P 500 έχουν επιστρέψει περισσότερα χρήματα στους μετόχους -μέσω μερισμάτων ή επιστροφής κεφαλαίου- από ότι έχουν κερδίσει
Οι αμερικανικές εταιρείες είναι πιο χρεωμένες, λιγότερο κερδοφόρες και πιο υπερτιμημένες από ποτέ, προειδοποιεί η εταιρεία αναλύσεων Mauldin Economics, κόντρα στα ιστορικά υψηλά της Wall Street και τα ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα των τελευταίων τριμήνων.
«Μια ύφεση τελικά έρχεται, και μια κρίση μαζί της.
Υπάρχει περίπτωση να έρθει σύντομα, αν και η σοβαρή φορολογική μεταρρύθμιση (στις Η.Π.Α.) θα μπορούσε να την καθυστερήσει.
Αργά ή γρήγορα, οι πιέσεις του υπερβολικού δημόσιου χρέους και των υπερβολικών κυβερνητικών υποσχέσεων, καθώς και η ανάπτυξη που συνεχώς επιβραδύνεται, θα μεταφραστούν σε ύφεση.
Κάθε μέρα που περνάει η ύφεση πλησιάζει, αλλά δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι αν είσαι προετοιμασμένος», αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα, όπου η Mauldin Economics υπογραμμίζει πως τα τελευταία 10 χρόνια οι εισηγμένες του δείκτη – βαρόμετρου S&P 500 έχουν επιστρέψει περισσότερα χρήματα στους μετόχους -μέσω μερισμάτων ή επιστροφής κεφαλαίου- από ότι έχουν κερδίσει από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα!
Έχοντας φτάσει τα 8,6 τρισ. δολάρια, τα επίπεδα εταιρικού χρέους είναι σήμερα 30% υψηλότερα από ό,τι στην προηγούμενη αιχμή τους, τον Σεπτέμβριο του 2008.
Στο 45,3%, ο λόγος του εταιρικού χρέους προς το ΑΕΠ είναι ιστορικά υψηλός, αφού ξεπέρασε πρόσφατα τα επίπεδα που προηγήθηκαν των δύο τελευταίων περιόδων ύφεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης