Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Σημαντική αύξηση στις εκδόσεις ομολόγων σε ξένο νόμισμα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, το β' 3μηνο 2017

tags :
Fitch: Σημαντική αύξηση στις εκδόσεις ομολόγων σε ξένο νόμισμα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, το β' 3μηνο 2017
Οι εκδόσεις των κινεζικών εταιρειών στο εσωτερικό της χώρας μειώθηκαν κατά 29% σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο του 2017
Στο επίπεδο-ρεκόρ των 61 δισ. δολαρίων διαμορφώθηκαν οι εκδόσεις ομολόγων σε ξένο νόμισμα για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (APAC) το β' 3μηνο 2017, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οίκου αξιολόγησης Fitch, επίδοση κατά πολύ αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη των 35 δισ. ένα τρίμηνο νωρίτερα.
Η τάση οδηγήθηκε από τις κινεζικές εταιρείες, αποδεικνύοντας το άνοιγμα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου προς άλλες αγορές, με τη Fitch ωστόσο να προειδοποιεί πως περαιτέρω αύξηση του συνολικού χρέος σε ξένο νόμισμα θα μπορούσε να αποτελέσει ρίσκο για την Κίνα.
Αυξημένες εκδόσεις παρατηρήθηκαν επίσης σε Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία, Κορέα και Ινδονησία.
Η συνολική επίδοση για το α' 6μηνο 2017 στην περιοχή APAC, είναι ήδη κατά 87% υψηλότερη από τις εκδόσεις για όλο το 2016!
Οι κινεζικές επιχειρήσεις στρέφονται στα offshore ομόλογα σε μία προσπάθεια να ανταποκριθούν στις αυστηρότερες συνθήκες και τις υψηλότερες αποδόσεις στην τοπική αγορά, καθώς η κυβέρνηση έχει «παγώσει» τις επικίνδυνες πρακτικές της «σκιώδους τραπεζικής», ενώ και επέβαλε ορισμένους περιορισμούς στο δανεισμό για να περιορίσει τη μόχλευση, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η πρόσβαση στην αγορά εταιρικών ομολόγων.
Κατά συνέπεια, οι εκδόσεις των κινεζικών εταιρειών στο εσωτερικό της χώρας μειώθηκαν κατά 29% σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο του 2017, σε 1.250,9 δισ. γουάν (181,3 δισ. δολάρια Η.Π.Α.), επισημαίνει η Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης