Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα ψηφιακά νομίσματα στρέφεται για τα καλά η διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων Fidelity

tags :
Στα ψηφιακά νομίσματα στρέφεται για τα καλά η διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων Fidelity
Η Fidelity αναφέρει ότι προς το παρόν οι πελάτες της θα μπορούν απλώς να δουν τις επενδύσεις τους σε Bitcoin, Ether και Litecoin
Η χρηματοπιστωτική εταιρεία -διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών- Fidelity Investments μπαίνει για τα καλά στο «παιχνίδι» των ψηφιακών νομισμάτων, καθώς, έπειτα από συνεργασία με την αμερικανική πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Coinbase, θα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να τσεκάρουν τις επενδύσεις τους σε ψηφιακά νομίσματα μέσω του χαρτοφυλακίου τους στην εταιρεία.
Βέβαια, η Fidelity αναφέρει ότι προς το παρόν οι πελάτες της θα μπορούν απλώς να δουν τις επενδύσεις τους σε Bitcoin, Ether και Litecoin, ενώ αργότερα ίσως να δοθεί η δυνατότητα trading μέσω του χαρτοφυλακίου τους.
Ο σκοπός είναι πρωτίστως διερευνητικός για την Fidelity.
Μέσω του Business Insider, η Fidelity ανακοίνωσε ότι δεν είναι σαφές πόσο μεγάλο μέρος των πελατών της θα επωφεληθεί από την υπηρεσία, και ότι μέρος του σκοπού του τρέχοντος πειράματος είναι να καθορίσει πόσο χρήσιμο θα ήταν για τη βάση των χρηστών της.
Επιπλέον, η εταιρεία ελπίζει να αποκτήσει περαιτέρω γνώση του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρονται οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων και πως ακριβώς οι πελάτες της θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτήν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.
Η υπηρεσία βασίζεται στα υπάρχοντα πειράματα της Fidelity, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των πελατων της να κάνουν δωρεές με bitcoin στο φιλανθρωπικό της ταμείο!
Ο στόχος των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων να εισέλθουν μστον κόσμο των κρυπτονομισμάτων αποτελεί ευκαιρία για εταιρείες όπως η Coinbase.
Η τελευταία κίνηση της Fidelity αποδεικνύει μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των κατεστημένων φορέων να ανοίξουν την πρόσβαση των επενδυτών σε κρυπτοσυστήματα, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση.
Σχεδόν κάθε παγκόσμια τράπεζα πειραματίζεται αυτή τη στιγμή με την τεχνολογία blockchain, καθώς προσπαθεί να απελευθερώσει την εξοικονόμηση κόστους και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα που υπόσχεται να προσφέρει.

Price of Bitcoin and Ether
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης