Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στο χρυσό στρέφει το ενδιαφέρον των επενδυτών ο επικεφαλής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο

Στο χρυσό στρέφει το ενδιαφέρον των επενδυτών ο επικεφαλής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο
«Αν έχετε κάποια καλύτερη ανάλυση, θα εκτιμούσαμε να το μοιραστείτε μαζί μας»...
Οι επενδυτές πρέπει να τοποθετήσουν 5% με 10% του χαρτοφυλακίου τους στον χρυσό, εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Bridgewater -μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο- κ. Ray Dalio, ο οποίος αποτιμά επιπλέον ως συστημικό κίνδυνο και την πιθανότητα να μην αυξηθεί το ανώτατο όριο χρέος για την Ουάσινγκτον.
«Κατά τη διάρκεια της γαλήνιας εποχής των διακοπών του Αυγούστου βλέπουμε ξαφνικά, πρώτον δύο αντιπάλους, εθνικιστές και στρατιωτικούς ηγέτες να “κοκορομαχούν” και, δεύτερον, την πιθανότητα το Κογκρέσου να μην αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους -κάτι που θα οδηγήσει σε αθέτηση πληρωμής ομολόγου και αυξημένη απώλεια πίστης στην αποτελεσματικότητα του πολιτικού μας συστήματος.
Είναι δύσκολο να στοιχηματίζεις σε τέτοια πράγματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οπότε το καλύτερο που μπορεί κάποιος να κάνει, είναι να παραμείνει ουδέτερος σε τέτοιες δυνατότητες.
 Όταν πρόκειται για την εκτίμηση των πολιτικών θεμάτων (ειδικά της παγκόσμιας γεωπολιτικής, όπως η υπόθεση της Βόρειας Κορέας), είμαστε πολύ ταπεινοί.
Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε μια μοναδική εικόνα που θα επιλέγαμε να στοιχηματίζουμε.
Μπορούμε επίσης να πούμε ότι αν τα παραπάνω πάρουν άσχημη τροπή, θα επωφεληθεί ο χρυσός (περισσότερο από άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως το δολάριο και το γιεν), οπότε διαθέστε 5%-10% του ενεργητικού σας στον χρυσό ως αντιστάθμισμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.
Μάλιστα, κλείνοντας την τοποθέτησή του στο σημείωμα προς τους πελάτες, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αν έχετε κάποια εξαιρετική ανάλυση του γιατί δεν πρέπει να διαθέσετε μια τέτοια κατανομή σε χρυσό, θα εκτιμούσαμε να το μοιραστείτε μαζί μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης