Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιούν UBS - Bridgewater: Αγοράστε χρυσό – H Κορέα και το αμερικανικό χρέος θα φέρουν βίαιη πτώση στις μετοχές

tags :
Προειδοποιούν UBS - Bridgewater: Αγοράστε χρυσό – H Κορέα και το αμερικανικό χρέος θα φέρουν βίαιη πτώση στις μετοχές
Η πτώση των αγορών θα είναι "πολύ τρομακτική", περιμένετε μια συντριβή στις μετοχές
Η ελβετική UBS μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες διεθνώς και το Bridgewater το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο προειδοποιούν, προετοιμαστείτε επενδυτές, αγοράστε χρυσό γιατί λόγω Βορείου Κορέας και του αμερικανικού χρέους θα σημειωθεί βίαιη πτώση στις μετοχές στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς.
Το τελευταίο διάστημα οι επενδυτές έχουν στραφεί στα κρυπτογραφικά νομίσματα αλλά αυτά έχουν ενδιαφέρον σε περιόδους νηνεμίας.
Σε περιόδους οικονομικών και γεωπολιτικών αναταραχών οι επενδυτές στρέφονται στο χρυσό.
Με βάση την UBS ο χρυσός θα ανακάμψει λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων.
Τα βασικά τεχνικά επίπεδα για τον χρυσό βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο, προκαλώντας κάποια αξιοπρεπή δραστηριότητα στην αγορά στη μέση αυτής της τυπικά πιο ήσυχης θερινής περιόδου. Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι τείνουν να προκαλούν αρκετή αστάθεια στις τιμές.
Ο χρυσός κρατάει καλά μέχρι στιγμής.
Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι είναι κάπως υπερβολικοί προς τα πάνω, ωστόσο ανοδική διάσπαση των 1280 δολαρίων πιθανόν να προσελκύσει περισσότερη προσοχή.
Αν και οι κερδοσκοπικές θέσεις στο Comex έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα συνολικά επίπεδα παραμένουν υποτονικά.
Επιπλέον, η UBS είχε υποστηρίξει ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τις προσδοκίες της νομισματικής πολιτικής της Fed είναι πιθανό να συγκρατήσει την άνοδο των τιμών του χρυσού σε μεγάλο βαθμό.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο Οικονομικό Συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole, για περαιτέρω καθοδήγηση σχετικά με την νομισματική πολιτική.



Bridgewater: Αγοράστε χρυσό για δύο λόγους

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, ο Ray Dalio δήλωσε ότι οι επενδυτές πρέπει να αυξήσουν από 5% στο 10% του κεφαλαίου τους σε χρυσό ως αντιστάθμιση για τους δύο μεγαλύτερους κινδύνους διεθνώς:
1)Για την ταχέως κλιμακούμενη κρίση της Βόρειας Κορέας
2)Το πρόβλημα με το ανώτατο όριο  χρέους των ΗΠΑ.
Οι παράγοντες αυτοί θα οδηγήσουν σε μεγάλη διόρθωση τις αγορές μετοχές το Φθινόπωρο.
Κατά την Bridgewater οι άνθρωποι προσαρμόζονται στις συνθήκες που έχουν βιώσει και εκπλήσσονται όταν το μέλλον είναι διαφορετικό από το παρελθόν.
Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να υποθέτουν ότι οι περιστάσεις που συνάντησαν πρόσφατα θα επιμείνουν, γεγονός που τους οδηγεί να αλλάξουν αυτό που κάνουν για να είναι συνεπείς με αυτό που πρόσφατα εμπειρικά βίωσαν.
Για παράδειγμα, σε περιόδους χαμηλής μεταβλητότητας, στις οποίες είναι εύκολα διαθέσιμες οι πιστώσεις, οι επενδυτές  υποθέτουν ότι είναι ασφαλές να δανειστούν περισσότερα, γεγονός που τους οδηγεί στη μόχλευση των θέσεών τους.
Αυτή η στρατηγική συμβάλλει σε μεγαλύτερη αστάθεια στις αγορές και τους ζημιώνει όταν αλλάξουν τα δεδομένα.
Αυτό φαίνεται να συμβαίνει τώρα - δηλαδή οι μελλοντικοί κίνδυνοι αυξάνονται λόγω
α) μιας καθυστερημένης αντιμετώπισης του κινδύνου και
β) η εταιρική μόχλευση ήταν υψηλή, επειδή τα επιτόκια είναι χαμηλά σε σχέση με τα ποσοστά των εταιρειών.
 Οι αναδυόμενοι κίνδυνοι είναι περισσότερο πολιτικοί από οικονομικοί, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερη πρόκληση για την τιμολόγηση.
Πιο άμεσα, κατά τη διάρκεια της γαλήνης των διακοπών του Αυγούστου, βλέπουμε
1)δύο αντιπάλους, εθνικιστές και μιλιταριστές ηγέτες να παίζουν στα όρια του πολέμου.
Ο πλανήτης παρακολουθεί να δει ποιος θα μπλοφάρει ή αν θα υπάρξει ένας τραγικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας  και
2) οι πιθανότητες το Κογκρέσο να μην αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ ενισχύονται.
Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε τεχνική αθέτηση - χρεοκοπία, προσωρινό κλείσιμο του αμερικανικού κρατικού μηχανισμού και θα πλήξει την αποτελεσματικότητα του πολιτικού συστήματος.
 Είναι δύσκολο να στοιχηματίζεις σε τέτοια πράγματα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οπότε το καλύτερο που μπορεί κανείς να κάνει είναι να είναι ουδέτερο σε τέτοιες περιπτώσεις.
 Όταν πρόκειται για την εκτίμηση των πολιτικών θεμάτων (ειδικά της παγκόσμιας γεωπολιτικής αστάθειας, όπως η υπόθεση της Βόρειας Κορέας, είμαστε πολύ φειδωλοί.
Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε μια μοναδική εικόνα οπότε δεν μπορούμε να στοιχηματίσουμε.
Μπορούμε επίσης να πούμε ότι αν η Κορέα εξελιχθεί σε κάτι  άσχημο, θα επωφεληθεί ο χρυσός (περισσότερο από άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως το δολάριο, το γιεν κ.α.), οπότε αν δεν έχετε επενδύσει το  5%-10% των κεφαλαίων σας σε χρυσό ως αντιστάθμισμα, σας προτείνουμε να το κάνετε.

Η πτώση των αγορών θα είναι "πολύ τρομακτική", περιμένετε μια συντριβή στις μετοχές

Ο Rudy Penner, ο πρώην διευθυντής του γραφείου προϋπολογισμού του Κογκρέσου και το πρόσωπο που περιγράφεται από την MarketNews international ως "ένας από τους πιο σεβαστούς εμπειρογνώμονες της φορολογικής πολιτικής της Ουάσιγκτον", δήλωσε στο MNI στις 9 Αυγούστου του 2017 σε αποκλειστική συνέντευξη ότι αναμένει μια "τρομακτική" πτώση έως το τέλος του 2017 στις μετοχές.
 Ο Penner ήταν υπό τον πρόεδρο Reagan, εργάστηκε σε θέσεις υψηλού επιπέδου στο γραφείο προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου και στο Συμβούλιο Οικονομικών Συμβούλων. Είναι επί του παρόντος μέλος του Urban Institute και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής για έναν υπεύθυνο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
Ενώ η ρητορική πόλωσης αυξάνεται, το ρολόι αρχίζει να χτυπά όλο και πιο δυνατά: το οικονομικό έτος 2018 αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2017 και παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Κανένας από τους 12 ετήσιους λογαριασμούς δαπανών για το έτος 2018 δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το Κογκρέσο.
Όσον αφορά το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους, η Morgan Stanley προειδοποιεί ότι θα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αγορά τους επόμενους δύο μήνες.
Ο Penner δήλωσε ότι πιστεύει ότι θα είναι "πολύ δύσκολο" το Κογκρέσο να εγκρίνει την αύξηση του ορίου του χρέους.
Ο υπουργός Οικονομικών Steve Mnuchin ζήτησε από το Κογκρέσο να άρει το ανώτατο όριο του χρέους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Ο Penner δήλωσε ότι παραμένει «απόλυτα μπερδεμένος» από την αυξανόμενη χρηματιστηριακή αγορά, ισχυριζόμενος ότι οι αγορές θα βρεθούν εκτεθειμένες.
Οι αγορές δεν φαίνεται να έχουν απορροφήσει ακόμα την πραγματικότητα της Ουάσινγκτον,  δήλωσε.
Έχω την εκτίμηση ότι αυτό θα τελειώσει άσχημα - ότι θα υπάρξει μια πολύ σημαντική διόρθωση στις χρηματιστηριακές αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης