Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Διεργασίες αναδιαρθρώσεων σε αρκετά δεικτοβαρή χαρτιά πέριξ των 830 μονάδων

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Διεργασίες αναδιαρθρώσεων σε αρκετά δεικτοβαρή χαρτιά πέριξ των 830 μονάδων
Ο Τραπεζικός Δείκτης δείχνει διαγραμματικά να είναι και πάλι ο αδύναμος κρίκος σε μια επερχόμενη «βύθιση»
Ενώ ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου συνεχίζει να κινείται γύρω από την έλξη των 830 μονάδων στα παρασκήνια έχουν αρχίσει και πραγματοποιούνται διεργασίες αναδιαρθρώσεων σε αρκετά δεικτοβαρή  χαρτιά, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Δυναμική Χρηματιστηριακή, Απόστολος Μάνθος.
Η κινητικότητα αυτή στα θεσμικά και μη χαρτοφυλάκια έχει ως σκοπό τη λείανση των απωλειών ενός πιθανού καθοδικού κυματισμού χαμηλότερα των 800 μονάδων.
Στοιχείο το οποίο αναδεικνύεται και από τη βεβαρημένη βραχυχρόνια εικόνα των ξένων αγορών.
Διαγραμματικά ο Γενικός Δείκτης δεν έχει να δηλώσει και κάτι διαφορετικό από τη τελευταία εβδομαδιαία τεχνική ανάλυση καθώς αποτυπώνει μια πλάγια σταθεροποιητική  κίνηση με μικρό εύρος διακύμανσης ενώ στις τελευταίες συνεδριάσεις, όπου έχουν σημειωθεί έντονοι κραδασμοί στα διεθνή χρηματιστήρια η σημαντική άνοδος της Coca Cola HBC (κατέχει τη πρώτη θέση με βαρύτητα 10%) έχει μετριάσει κατά κάποιο τρόπο τις όποιες πιέσεις, αναφέρει ο αναλυτής.
Από εκεί και έπειτα τα σημεία, που θα φέρουν εγρήγορση στα τερματικά είναι για μεν τους αγοραστές οι 840 μονάδες και για δε τους πωλητές οι 805 με 800 μονάδες.
Τις 2200 μονάδες θέλησε να επισκεφτεί δίχως αποτέλεσμα ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 «γιορτάζοντας» και αυτός με τη σειρά του τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα  της Coca Cola HBC.
Όμως η αδυναμία πατήματος άνω των 2200 μονάδων είναι ικανή να φέρει ένα pullback προς την περιοχή στήριξης των 2155 μονάδων.
Από τους επιμέρους τίτλους που απαρτίζουν το δείκτη το ενδιαφέρον εστιάζεται σε εκείνους που προσεγγίζουν σημαντικά επίπεδα στήριξης και αλλαγής βραχυχρόνιας τάσης, όπως είναι τα 2,10 ευρώ για την AlphaBank, τα 0,35 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, τα 10,40 ευρώ για τον ΟΤΕ, τα 9,60 ευρώ για τον ΟΠΑΠ και τα 14 ευρώ για τα Jumbo.
Τέλος ο Τραπεζικός Δείκτης δείχνει διαγραμματικά να είναι και πάλι ο αδύναμος κρίκος σε μια επερχόμενη «βύθιση».
Η άρνηση διαφυγής άνω του επιπέδου των 1081 μονάδων στις συνεδριάσεις τις εβδομάδας επιτείνει τον προβληματισμό των ταλαντωτών τεχνικό στοιχείο που μπορεί να ανοίξει  δίαυλο επικοινωνίας με το όριο των 1000 μονάδων, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης