Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συνέχεια του «ράλι» στο χρυσό αναμένει ο μεγαλοεπενδυτής Dennis Gartman

Συνέχεια του «ράλι» στο χρυσό αναμένει ο μεγαλοεπενδυτής Dennis Gartman
O κ. Gartman, ο οποίος εδώ και καιό συστήνει το μέταλλο, εκτιμά ότι οι επενδυτές πρέπει να διαθέσουν περίπου το 10 με 15% των χαρτοφυλακίων τους σε χρυσό
Η ενίσχυση της τιμής του χρυσού αναμένεται να συνεχιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα τον εμπειρογνώμονα στα commodities και μεγαλοεπενδυτή κ. Dennis Gartman, ο οποίος μίλησε στο CNBC.
Εν μέσω έντασης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας, οι επενδυτές στρέφονται στο εμπόριο πολύτιμων μετάλλων και άλλων «ασφαλών καταφυγίων», με αποτέλεσμα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου για το χρυσό να φτάσουν σήμερα στο υψηλότερο επίπεδό τους τελευταίους δύο μήνες, αυξημένα κατά περίπου το 1% (περί τα 1.290 δολάρια ανά ουγγιά).
Επίσης, ο κ. Gartman πιστεύει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις και το γεγονός ότι οι νομισματικές αρχές δεν βάζουν ακόμη τέλος στην πιστωτική επέκταση, θα επιδράσουν θετικά στην τιμή του χρυσού.
O κ. Gartman, ο οποίος εδώ και καιρό συστήνει το μέταλλο, εκτιμά ότι οι επενδυτές πρέπει να διαθέσουν περίπου το 10 με 15% των χαρτοφυλακίων τους σε χρυσό.
«Δεν γνωρίζουμε ποτέ πότε θα προκύψουν γεωπολιτικοί κίνδυνοι.
Δεν γνωρίζουμε ποτέ πότε θα συμβεί κάτι άσχημο οικονομικά», σημείωσε.
«Η χρηματιστηριακή αγορά φαίνεται λίγο ευάλωτη.
Οι γεωπολιτικές συνθήκες γίνονται ολοένα και χειρότερες».
Τα σχόλιά του ήρθαν λίγο μετά τη σύσταση του ιδρυτή της Bridgewater Associates κ. Ray Dalio, ο οποίος συνιστά στους επενδυτές να διαθέσουν το 5 έως 10% των χαρτοφυλακίων τους σε χρυσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης