Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Σύσταση sell (πώληση) για την Coca Cola HBC και τιμή στόχος στα 22 ευρώ ή πτώση 23%

tags :
Eurobank Equities: Σύσταση sell (πώληση) για την Coca Cola HBC και τιμή στόχος στα 22 ευρώ ή πτώση 23%
Θετικά τα αποτελέσματα α' 6μηνου 2017 της Coca Cola HBC, αλλά η αποτίμηση αποτελεί εμπόδιο
Τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του 2017 που ανακοίνωσε η Coca Cola HBC ήταν πολύ καλά, αλλά η αποτίμηση εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο.
Αυτό αναφέρει η Eurobank Equities στην ανάλυσή της για τα αποτελέσματα της Coca Cola HBC, στην οποία δίνει σύσταση sell (πώληση) και την τιμή στόχο στα 22 ευρώ, η οποία είναι χαμηλότερη κατά 23% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Coca Cola HBC εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 191,6 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2017, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 36,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Την ίδια ώρα, τα συγκρίσιμα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 209,6 εκατ. ευρώ έναντι 150,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας άνοδο κατά 39,4%.
Τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή, παράλληλα, ανήλθαν σε 0,576 ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 38,5%, ενώ τα βασικά κέρδη ανά μετοχή ενισχύθηκαν κατά 35,9% στα 0,526 ευρώ.
Ο όγκος των πωλήσεων, επίσης, διευρύνθηκε κατά 1,4% και διαμορφώθηκε σε 1,020 δισ. ευρώ, με τα έσοδα από τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 5,6% στα 3,213 δισ. ευρώ.
Εντούτοις, όπως αναφέρει η Eurobank Equities, η αποτίμηση παραμένει το κύριο εμπόδιο.
Αν και εκτιμά το σημαντικό αναπτυξιακό δυναμικό και τις ενδείξεις ότι η κερδοφορία έχει φτάσει σε σημείο ανατροπής, πιστεύει ότι η τρέχουσα τιμή είναι υπερβολικά υψηλή (Σε 8,8% WACC> 9% EBIT CAGR πάνω από το 2017-27).
Με τη διαπραγμάτευση της μετοχής σε ή κοντά στα υψηλά όλων των εποχών, η Eurobank Equities εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος τόσο από την πιθανή διόρθωση όσο και από την χαμηλότερη του αναμενομένου των κερδών.
Επομένως, η αποτίμηση είναι το κύριο εμπόδιο που περιορίζει τη θετικότητά της Eurobank Equities στον τίτλο.
Επίσης, οι αναλυτές της χρηματιστηριακής υπογράμμισε επανειλημμένα τη μεταβλητότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών ως βασικό θέμα της επενδυτικής περίπτωσης, δεδομένης της έκθεσης της CCH σε αγορές όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και η Νιγηρία (33% του όγκου).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης