Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DB: «Ξεφούσκωσε» η ένταση ΗΠΑ - Β. Κορέας - Προκλητική η καθυστέρηση του Kim Jong-un

tags :
DB: «Ξεφούσκωσε» η ένταση ΗΠΑ - Β. Κορέας - Προκλητική η καθυστέρηση του Kim Jong-un
Ο Kim Jong-un ήταν προκλητικός στην καθυστέρησή του
Οι αγορές ήταν προφανώς σε μία κατάσταση "ημι-ταντράμ" κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών, λόγω της γεωπολιτικής έντασης που δημιούργησε η ρητορική Donald Trump και Kim Jong-un.
Έτσι, ένα ήσυχο καλοκαίρι απειλήθηκε από τις σχέσεις ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας, με αφορμή της νήσο Guam, αναφέρει στο ημερήσιο σχόλιό του ο Jim Reid της Deutsche Bank.
Οι εντάσεις όμως ξεφούσκωσαν.
Και αυτό διότι χρειάζονται δύο για ένα ταγκό...
Ο Kim Jong-un ήταν προκλητικός στην καθυστέρησή του, αναφέρει ο Reid .
Την περασμένη εβδομάδα ο Kim Jong-un είπε ότι θα είναι έτοιμοι να επιτεθούν στο Γκουάμ μέχρι τα μέσα Αυγούστου, που είναι κυριολεκτικά αυτή την εβδομάδα.
Ωστόσο, η έλλειψη κινήσεων σχετικά το Σαββατοκύριακο είναι σίγουρα θετική για τώρα.
Πράγματι, ο επικεφαλής της CIA, Pompeo, προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα μιλώντας στο Fox την Κυριακή, σημειώνοντας ότι «... δεν έχω δει καμία κίνηση που να δείχνει ότι είμαστε σήμερα στο σημείο ενός πυρηνικού πολέμου...».
Επιπλέον, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας McMaster είπε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο πόλεμος θα ξεσπάσει.
Ίσως τα σχόλια αυτά ήταν μια απάντηση στα σχόλια του Trump την Παρασκευή ότι "οι στρατιωτικές λύσεις είναι ... κλειδωμένες και φορτωμένες'.
Είναι ενδιαφέρον ότι η WSJ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ανέφερε πώς οι προκλήσεις της Βόρειας Κορέας δεν είχαν πολύ μεγάλο αντίκτυπο στις αγορές στο παρελθόν.
Εξέτασαν 80 διεθνή γεγονότα που αφορούσαν το πυρηνικό τους πρόγραμμα από το 1993 και οι επιπτώσεις τους στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Τα ευρήματα ότι δεν υπήρξε πολύς κίνδυνος για την αντιμετώπιση των πυρηνικών προκλήσεων.
Τα τελευταία 20 χρόνια υπήρξε κυρίως θόρυβος και στη συνέχεια διπλωματία.
Η ανησυχία που μπορεί να έχουν οι αγορές αυτή τη στιγμή είναι ότι η διοίκηση του Trump μπορεί να είναι απρόβλεπτη σε σχέση με τους προκατόχους του.
Με τη δημοτικότητά του χαμηλά και τις νομοθετικές αποτυχίες να τον πληγώνουν, τότε είναι δυνατόν να προβλέψουμε ένα σενάριο όπου αντιδρά πιο επιθετικά από τους προηγούμενους προέδρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης