Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H Moody's προειδοποιεί για τις δημογραφικές προκλήσεις στην Ασία – Συστήνει επενδύσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο

tags :
H Moody's προειδοποιεί για τις δημογραφικές προκλήσεις στην Ασία – Συστήνει επενδύσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο
Αν η επιβράδυνση της αύξησης εργατικού δυναμικού δεν αντισταθμιστεί, τα ποσοστά αποταμιεύσεων και η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού θα εμποδίσουν την παραγωγικότητα.
Τον κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους που εμπεριέχουν για τις τοπικές οικονομίες οι δημογραφικές προκλήσεις στην Ασία, κρούει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, συστήνοντας στις αρχές να επικεντρωθούν σε πολιτικές που θα αφορούν επενδύσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο και υψηλότερη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας.
Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, η υψηλή πραγματική και δυνητική ανάπτυξη της Ασίας αντκατοπτρίζει την εκτίμηση της Moody's για ισχυρή οικονομική ισχύ, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις η επιβράδυνση της αύξησης του εργατικού δυναμικού είναι σημαντική και ενδέχεται να διαταράξει την οικονομική και φορολογική ισχύ.
Αν η επιβράδυνση της αύξησης εργατικού δυναμικού δεν αντισταθμιστεί από τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό, τότε τα ποσοστά αποταμιεύσεων και η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού ενδέχεται να εμποδίσουν την παραγωγικότητα.
Όπως τονίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η ενίσχυση του αριθμού εργαζομένων υπήρξε βασική κινητήρια δύναμη της απόδοσης σε ορισμένες προηγμένες οικονομίες στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης (Aaa με σταθερό outlook), καθώς και στις οικονομίες χαμηλού εισοδήματος, ιδίως στο Πακιστάν (B3 με σταθερό outlook) .
Η Moody's σημειώνει ότι η Μαλαισία (Α3 με σταθερό outlook), οι Μαλδίβες (Β2 με σταθερό outlook) και η Σιγκαπούρη είναι παραδείγματα χωρών που έχουν αναπτυχθεί με μοντέλα που βασίζονται στην απασχόληση και θα βιώσουν πλέον έντονη επιβράδυνση στην αύξηση των πληθυσμών τους που βρίσκονται σε ηλικία εργασίας.
Οι δημοσιονομικές μετρήσεις θα υποφέρουν επίσης εάν οι χαμηλότερες ιδιωτικές αποταμιεύσεις θέσουν τις κυβερνήσεις υπό πίεση για να διατηρήσουν την ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου μέσω της αύξησης του δημόσιου χρέους.
Εν τω μεταξύ, στις οικονομίες υψηλότερων και μεσαίων εισοδημάτων, οι φορολογίες πολιτικές και οι επενδύσεις στην κατάρτιση και την υγεία θα μπορούσαν να μετριάσουν τις επιπτώσεις των δημογραφικών προκλήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης