Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Η παραγωγή ηλιακής ενέργειας ξεπέρασε κάθε προσδοκία – Υπολείπεται του στόχου η αιολική

Fitch: Η παραγωγή ηλιακής ενέργειας ξεπέρασε κάθε προσδοκία – Υπολείπεται του στόχου η αιολική
Αυτό οφείλεται στην πιο «προβλέψιμη» φύση της ηλιακής ενέργειας
Τα projects ηλιακής ενέργειας έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία από πλευράς παραγωγής, διαπιστώνει σε σχετική του ανάλυση ο οίκος αξιολόγησης Fitch, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα projects αιολικής ενέργειας δεν έφτασαν τους αρχικούς στόχους, αν και η παραγωγή βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.
Όπως αναφέρεται, αυτό οφείλεται στην πιο «προβλέψιμη» φύση της ηλιακής ενέργειας.
Η Fitch διαπιστώνει επίσης ότι συνολικά η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ήδη ξεπεράσει το 50% τις πιο 50 αισιόδοξες προβλέψεις, με τα ποσοστά για την ηλιακή και την αιολική ενέργεια να φτάνει το 70% και 25%, αντίστοιχα.
Η ανεπαρκής απόδοση των projects ανέμου οφείλεται σε τρεις παράγοντες.
Η μεγαλύτερη τεχνική πρόκληση στις προβλέψεις οδήγησε σε κάποια αρχική υπερεκτίμηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Η μεγαλύτερη μεταβλητότητα των φυσικών πόρων έχει επηρεάσει ορισμένα έργα, συμπεριλαμβανομένου του ασυνήθιστα χαμηλού ανέμου στις δυτικές Η.Π.Α. το 2017, ενώ κάποια έργα αιολικής ενέργειας έχουν επίσης πληγεί από προβλήματα με τον εξοπλισμό.
Αντίθετα, τα ηλιακά έργα έχουν επωφεληθεί από την καλύτερη από την αναμενόμενη ηλιακή ακτινοβολία και τη διαθεσιμότητα των εγκαταστάσεων.
Τα αποτελέσματα των ηλιακών έργων είναι μικρότερα από πλευράς ενέργειας, αλλά έχουν σαφώς χαμηλότερο λειτουργικό κίνδυνο, καλύτερη απόδοση παραγωγής και χαμηλότερη μεταβλητότητα από τα έργα αιολικής ενέργειας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης