Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πρώην fund manager προειδοποιεί για «αναισθησία» των αγορών έναντι των γεωπολιτικών κρίσεων

tags :
Πρώην fund manager προειδοποιεί για «αναισθησία» των αγορών έναντι των γεωπολιτικών κρίσεων
«Οι αναλυτές συγκρίνουν το μέγεθος της οικονομίας της Βόρειας Κορέας με την οικονομία του Ιράκ, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι αυτός ο πόλεμος θα ήταν πραγματικά καταστροφικός»
Αν και ουκ ολίγοι τρόμαξαν για μία επικείμενη διόρθωση στη Wall Street όταν οι τρεις κύριοι δείκτες έβαλαν απότομα «στοπ» τα ιστορικά υψηλά την προηγούμενη εβδομάδα, υπάρχει κάποιος που δεν αποτιμά την εν λόγω πτώση ως κάτι ανησυχητικό.
Αντίθετα, προειδοποιεί για την «αναισθησία» που παρατηρείται στις αγορές έναντι των κρίσεων.
Όπως σημειώνει -μιλώντας στο Bloomberg- ο πρώην fund manager Richard Breslow, πλέον οι επενδυτές πρέπει να ανησυχούν για την έλλειψη αντίδρασης αντίδρασης των χρηματιστηριακών δεικτών:
«Ο S&P 500 δεν έκλεισε εκ νέου σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, αλλά αυτό δεν είναι καταστροφικό.
Αν νομίζετε ότι ήταν, τότε κάτι δεν έχετε καταλάβει καλά.
Είναι λάθος να αναλύσουμε σοβαρούς γεωπολιτικούς κινδύνους, αναβαθμίζοντας επί τα χείρω τα κάτω τις μικροσκοπικές κινήσεις στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών ή τα spreads που δεν έχουν καμιά αξία.
Οι αναλυτές συγκρίνουν το μέγεθος της οικονομίας της Βόρειας Κορέας με την οικονομία του Ιράκ, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι αυτός ο πόλεμος θα ήταν πραγματικά καταστροφικός. Ουδέν σχόλιο»...
Ο πρώην fund manager διαπιστώνει επίσης ότι το γιεν έχει συσπειρωθεί από τότε που η Fed ανακοίνωσε ότι θα συρρικνώσει τον τεράστιο προϋπολογισμό της και όχι λόγω της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης