Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Οι επαναγορές ιδίων μετοχών δεν θα στηρίζουν για πολύ την Wall Street

tags :
Societe Generale: Οι επαναγορές ιδίων μετοχών δεν θα στηρίζουν για πολύ την Wall Street
Ίσως οι υπερτιμημένες αμερικανικές εταιρείες έχουν φθάσει τελικά στο όριο να είναι σε θέση να δανειστούν απλά για να στηρίξουν τις δικές τους μετοχές...αναφέρει η Societe Generale
Οι επαναγορές ιδίων μετοχών δεν θα στηρίζουν για πολύ την Wall Street αναφέρει η γαλλική τράπεζα Societe Generale σε ανάλυση της.  
Οι αγορές ιδίων μετοχών έχουν μειωθεί πάνω από 20% σε ετήσια βάση.
 Αυτή είναι η πιο απότομη πτώση στις αποδόσεις των εταιρειών από τότε που η χρηματοπιστωτική κρίση ξέσπασε το 2008, λόγω του γεγονότος ότι η αγορά δεν επιβραβεύει πλέον τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται μόνο την δυνατότητα να δανειστούν για να επαναγοράσουν τις δικές τους μετοχές.
Το συμπέρασμα της Societe Generale
Ίσως οι υπερτιμημένες αμερικανικές εταιρείες έχουν φθάσει τελικά στο όριο να είναι σε θέση να δανειστούν απλά για να στηρίξουν τις δικές τους μετοχές.
Αν ναι, αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, όπως έδειξε πρόσφατα η Credit Suisse, ότι οι αγορές ιδίων μετοχών είναι η μόνη πηγή κεφαλαίων μετά την κρίση.
Εάν οι εταιρείες ειδικά στην Wall Street το μόνο που καταφέρνουν είναι είτε να δανείζονται, είτε να χρησιμοποιούν τα διαθέσιμα τους για να στηρίξουν τις μετοχές τότε όταν τελειώσει η παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών….το πρόβλημα θα αναδειχθεί οξύτερο.
Μετά την πρόσφατη κρίση και την μεγάλη αύξηση του δείκτη VΙΧ το δίλημμα που τίθεται είναι εάν o αιφνιδιαστικός κίνδυνος της περασμένης εβδομάδας, θα επιμείνει ή θα είναι απλά μια άλλη ευκαιρία για νέα άνοδο.
Αλλά ενώ η ένταση της πρόσφατης πτώσης μπορεί ήδη να ξεχαστεί, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ανησυχητικές τάσεις.
Με βάση την Societe Generale, ενώ το S & P διαπραγματεύεται κοντά στα ιστορικά υψηλά, ο δείκτης των μικρότερων εταιριών του δείκτη Russell 2000 υποχώρησε πιο αισθητά κατά 2,7%, διαμορφώνοντας την άνοδο σε ετήσια βάση – από τις αρχές του 2017 – σε μόλις 1,3%.
Στις ΗΠΑ υπάρχει ανησυχία ειδικά για τις εταιρείες που δεν έχουν πηγές εσόδων στο εξωτερικό.
Επιπλέον, τα Credit High Yield υποχώρησαν έντονα.
Κατά την άποψη της Societe Generale, η ξαφνική αποστροφή στον κίνδυνο χρήζει μεγάλης προσοχής για τις αμερικανικές αγορές και ειδικά τον Russell 2000.







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης