Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Οι τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανησυχούν οι επενδυτές της Wall Street

JPMorgan: Οι τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανησυχούν οι επενδυτές της Wall Street
Η πρώτη από τις τέσσερις «κόκκινες σημαίες» είναι η επικείμενη νομισματική σύσφιξη από τις κεντρικές τράπεζες
Τους τέσσερις λόγους για τους οποίους οι επενδυτές της Wall Street δε θα πρέπει να είναι και τόσο αισιόδοξοι αναλύουν οι οικονομολόγοι της JPMorgan σε σημείωμά τους προς τους πελάτες, υπονοώντας έτσι μία μελλοντική αντιστροφή των -μέχρι στιγμής- ικανοποιητικών επιδόσεων στις αμερικανικές αγορές.
Ειδικότερα, η πρώτη από τις τέσσερις «κόκκινες σημαίες» είναι η επικείμενη νομισματική σύσφιξη από τις κεντρικές τράπεζες, οι οποίες μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 προχώρησαν σε μαζικές αγορές ομολόγνων ενώ ταυτόχρονα διατήρησαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια.
Ως αποτέλεσμα, υπήρξε μία στρέβλωση στις αγορές ομολόγων και η απόδοση των κρατικών αμερικανικών ομολόγων εγκλωβίστηκε σε ένα συγκεκριμένο εύρος.



Δεύτερον, η δυναμική που παρατηρείται τα τελευταία τρίμηνα στα κέρδη ανά μετοχή των εισηγμένων της Wall Street έχει αρχίσει να εξασθενεί, κάτι που θα οδηγήσει σε υποδεέστερες επιδόσεις στο β' 3μηνο 2017, επηρεάζοντας αρνητικά τις μετοχές.
Βέβαια, σημειώνει η αμερικανική τράπεζα, το παραπάνω momentum διαπιστώνεται όχι μόνο στις Η.Π.Α., αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.



Τρίτη «κόκκινη σημαία» αποτελεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αμερικαικών μετοχών κρίνονται ως «εξαιρετικά υπερτιμημένες», ενώ -τέταρτον- διαπιστώνεται μία στρέβλωση στην αποτίμηση του επενδυτικού κινδύνου, κάτι που γίνεται αντιληπτό από τη συσχέτιση των τιμών του «δείκτη φόβου» CBOE VIX και των επεδνυτικά «junk» ομολόγων.
«Η δυνητική αύξηση της μεταβλητότητας κατά τη διάρκεια του β' 6μήνου 2017 θα λειτουργήσει αρνητικά για τα κέρδη των μετοχών.
Την ίδια στιγμή, τα κέρδη παραμένουν σε καταθλιπτικά επίπεδα στην Ευρωζώνη και τις αναδυόμενες αγορές, ωστόσο υπάρχει σημαντική μεσοπρόθεσμη δυναμική σε αυτές τις περιοχές.
Οι συνθήκες πίστωσης είναι υποστηρικτικές, οι πραγματικές τιμές είναι χαμηλές και οι καμπύλες απόδοσης ομολόγων είναι γενικά απότομες», σημειώνει η αμερικανική τράπεζα.





Την ίδια στιγμη...



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης