Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επί τα βελτίω αναθεωρεί την ανάπτυξη της Κίνας το ΔΝΤ – Στο 6,4% την περίοδο 2017-2020

tags :
Επί τα βελτίω αναθεωρεί την ανάπτυξη της Κίνας το ΔΝΤ – Στο 6,4% την περίοδο 2017-2020
Την ίδια στιγμή το Ταμείο κάνει λόγο για αύξηση του χρέους (ιδιωτικό συν το δημόσιο) της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, στο 300% το 2022
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για την αύξηση του κινεζικού ΑΕΠ προχώρησε σήμερα (15 Αυγούστου 2017) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαμορφώνοντας το μέσο ποσοστό στο 6,4% την περίοδο 2017-2020, από 6% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
Σημαντικό ρόλο στα παραπάνω έπαιξε τόσο η υποτίμηση του τοπικού νομίσματος γουάν, όσο και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι που επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές.
Βέβαια, την ίδια στιγμή το Ταμείο κάνει λόγο για αύξηση του χρέους (ιδιωτικό συν το δημόσιο) της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, στο 300% το 2022, ως αποτέλεσμα και της πιστωτικής επέκτασης που ακολουθεί η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένει αυξημένη μεταβλητότητα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Υπενθυμίζεται ότι η οικονομία της χώρας επεκτάθηκε κατά 6,9% σε ετήσια βάση, μένοντας αμετάβλητη από το πρώτο τρίμηνο, με τα αποτελέσματα να υπερβαίνουν τις προσδοκίες των αναλυτών για ανάπτυξη της τάξεως του 6,8%.
Οι ισχυρές εξαγωγές και η σταθερή κατανάλωση των κατοικιών βοήθησαν στην αντιστάθμιση της επιβράδυνσης των επενδύσεων, ενώ ενίσχυσαν και το στόχο της χώρας να επιτύχει ανάπτυξη της τάξεως του 6,5% για το σύνολο του έτους.
Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά +1,7% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο, καταδεικνύοντας τη δυναμική της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης