Αναλύσεις – Εκθέσεις

The Mises Institute: Γιατί τα ψηφιακά νομίσματα δε θα γίνου ποτέ ασφαλή επενδυτικά καταφύγια

tags :
The Mises Institute: Γιατί τα ψηφιακά νομίσματα δε θα γίνου ποτέ ασφαλή επενδυτικά καταφύγια
Βέβαια, δεν αμφισβητεί ταυτόχρονα πως η τιμή του bitcoin θα συνεχίζει να «καλπάζει» σε νέα ιστορικά υψηλά
Τη στιγμή που η γεωπολιτική αβεβαιότητα σε σνδυασμό με τους φόβους για «φούσκα» στη χρηματιστηριακή αγορά αλλά και τη αγορά ομολόγων έχουν εκτοξεύσει τις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων, το Mises Institute βρίσκεται κόντρα στο κλίμα και απομυθοποιεί το ότι ο κλάδος αποτελεί το νέο «ασφαλές καταφύγιο» για τους επενδυτές, όπως λειτουργεί για παράδειγμα ο χρυσός.
Βέβαια, δεν αμφισβητεί ταυτόχρονα πως η τιμή του bitcoin θα συνεχίζει να «καλπάζει» σε νέα ιστορικά υψηλά, επικαλούμενο κερδοσκοπική «φούσκα» -που εν θα σκάσει ακόμη- πίσω από το «ράλι» στο κυρίαρχο ψηφιακό νόμισμα.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το bitcoin και κάθε νέα αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) θα πρέπει να θεωρούνται ως εργαλεία καινοτομίας υποδομής λογισμικού (λόγω του blockchain) και όχι ως ανταγωνιστικά νομίσματα.
Τα κρυπτονομίσματα είναι μια πολύ σημαντική τεχνολογική καινοτομία με προστιθέμενη αξία που θέτει άμεσα υπό αμφισβήτηση την κάθε κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά στις πληρωμές, χάρη στη ανωνυμία που προσφέρει.
«Αν και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να ελέγξουν άμεσα τα κρυπτονομίσματα, γιατί να μην αναμένουμε ότι οι κρυπτοεπενδυτές θα έχουν την ίδια μοίρα με όσους διατηρούσαν απόρρητους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία;
Γιατί να μην αναμένουμε μία φορολόγηση στις επενδύσεις σε ψηφιακό νόμισμα;» διερωτάται εύστοχα το Mises Institute, υπονοώντας ότι κάποια στιγμή ίσως υπάρξει δραστική καταστολή στην ανωνυμία των συναλλαγών από τις εγχώριες αρχές, κάτι που θα αναιρέσει την ίδια στιγμή τον τίτλο του «ασφαλούς καταφυγίου», λόγω του sell-off που θα ακολουθήσει.
«Τα κρυπτονομίσματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ως περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές, όχι σαν κοινά νομίσματα»...
Κλείνοντας, το Mises Institute συστήνει ως ασφαλή επενδυτικά καταφύγια τον χρυσό, την γη ή ένα αξιόπιστο ξένο νόμισμα.
«Τα κρυπτονομίσματα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και ένα τεράστιο βήμα προς την κατεύθυνση της αποκέντρωσης της νομισματικής εξουσίας.
Αυτό έχει τεράστια δυναμική»...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης