Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Απαιτείται άμεσα νέος νόμος αύξησης του ορίου του κρατικού χρέους από τις ΗΠΑ

tags :
ING: Απαιτείται άμεσα νέος νόμος αύξησης του ορίου του κρατικού χρέους από τις ΗΠΑ
Οι νομοθέτες θα επιστρέψουν στην Ουάσιγκτον στις 5 Σεπτεμβρίου και θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις 12 εργάσιμες ημέρες για να εγκρίνουν τη νομοθεσία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους
Καθώς οι αμερικανοί νομοθέτες θα επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές διακοπές τους, το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης θα είναι η αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους της αμερικανικής κυβέρνησης.
Εάν αποτύχουν, οι αγορές θα αντιδράσουν πολύ άσχημα.
Αυτό ανέφερε ο James Knightley, επικεφαλής Οικονομικής Ανάλυσης της ING, ο οποίος επισήμανε ότι ο Πρόεδρος Trump σίγουρα συνηθίζει σε κακούς τίτλους τις αγορές, μετά την αποτυχία της κυβέρνησής του να καταργήσει και να αντικαταστήσει το Obamacare μαζί με το αδιέξοδο για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις.
Ωστόσο, η κατάστασή του ενδέχεται να επιδεινωθεί ακόμη χειρότερα.
Οι νομοθέτες θα επιστρέψουν στην Ουάσιγκτον στις 5 Σεπτεμβρίου και θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις 12 εργάσιμες ημέρες για να εγκρίνουν τη νομοθεσία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους.
Διαφορετικά, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την προοπτική ενός κυβερνητικού κλεισίματος μη βασικών υπηρεσιών και ενδεχομένως ακόμη και της αθέτησης χρεών», πρόσθεσε ο Knightley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης