Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αυξάνουν το κόστος των ασφαλιστικών εταιρειών οι κανόνες για την αντιμετώπιση των κυβερνο-επιθέσεων

tags :
Fitch: Αυξάνουν το κόστος των ασφαλιστικών εταιρειών οι κανόνες για την αντιμετώπιση των κυβερνο-επιθέσεων
H Fitch διευκρινίζει πως δε προχωρήσει σε αλλαγές βαθμολογίας της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του ασφαλιστικού κλάδου
Αυξημένο κόστος στους ισολογισμούς των αμερικανικών ασφαλιστικών εταρειών αναμένει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, λόγω των κανόνων που θέσπισε η τοπική ρυθμιστική αρχή (National Association of Insurance Commissioner, NAIC) για την αντιμετώπιση των κυβερνο-επιθέσεων, οι οποίες πλέον απειλούν μία σειρά από ευαίσθητους κλάδους, όπως ο χρηματοπιστωτικός.
Όπως σημειώνεται, το σύνολο κανόνων –που απαιτεί οι οργανισμοί να έχουν πρόγραμμα ασφάλειας πληροφοριών για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων αντιμετώπισης περιστατικών και ανάκτησης δεδομένων- θα αυξήσει το κόστος συμμόρφωσης των ασφαλιστών, ενώ εμπεριέχει και ενδεχόμενο επιπλέον κόστος τις κυρώσεις που θα επιβληθούν σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.
Βέβαια, η Fitch διευκρινίζει πως δε προχωρήσει σε αλλαγές βαθμολογίας της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του ασφαλιστικού κλάδου.
Η εφαρμογή του νόμου θα απαιτήσει έγκριση από την κάθε πολιτεία της χώρας, η οποία θα διαρκέσει αρκετό χρόνο και ίσως μερικές μεμονομένες πολιτείες υιοθετήσουν τις δικές τους προσεγγίσεις για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου.
«Οι ασφαλιστές που αξιολογούμε έχουν ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την προστασία των δεδομένων και τις πρακτικές ασφάλειας δικτύων ως απάντηση στην αυξανόμενη απειλή επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, αλλά αντιμετωπίζουν προκλήσεις συμβαδίζοντας με τις τεχνολογικές αλλαγές και την επινοητικότητα των χάκερς.
Οι ασφαλιστές συνήθως κατέχουν μεγάλες ποσότητες ιδιωτικών πληροφοριών πελατών που είναι ελκυστικές για τους χάκερς.
Οι επιθέσεις ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα ή να διαλύσουν τις ιστοσελίδες, επιφέροντας μεγάλες οικονομικές και λειτουργικές ζημίες».
Κλείνοντας, ο οίκος σχολιάζει πως η Cyber Insurance είναι μια κερδοφόρα επιχειρηματική γραμμή για έναν αριθμό εξειδικευμένων ασφαλιστών...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης