Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Εξαιρετικά υποτιμημένη η βρετανική λίρα – Δεν προβλέπεται περαιτέρω πτώση

UBS: Εξαιρετικά υποτιμημένη η βρετανική λίρα – Δεν προβλέπεται περαιτέρω πτώση
Το Brexit θα αλλάξει την οικονομική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε., αλλά οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει το γεγονός.
Οι αγορές έχουν ήδη τιμολογήσει τον όποιο αρνητικό αντίκτυπο του επικείμενου Brexit στη βρετανική οικονομία, με αποτέλεσμα ένα καίριο χτύπημα στην τοπική στερλίνα, εκτιμά ο αναλυτής της UBS κ. Dean Turner, ο οποίος δεν αναμένει μία περαιτέρω πτώση –έναντι των κύριων ανταγωνιστικών νομισμάτων– στο νόμισμα.
«Το Brexit θα αλλάξει την οικονομική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε., αλλά οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει το γεγονός.
Η στερλίνα είναι εξαιρετικά υποτιμημένη αυτήν την περίοδο», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Να επισημανθεί ότι, από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, η βρετανική λίρα έχει υποχωρήσει κατά 15% σε σχέση με το δολάριο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν μιλήσει ακόμη και για πλήρη ισοτιμία με το ευρώ τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Κατά τους πρώτους μήνες μετά το δημοψήφισμα, η στερλίνα συρρικνώθηκε ακόμη και 20% έναντι του δολαρίου, ωστόσο ανέκαμψε, καθώς το δολάριο υπέστη απώλειες ελέω εγχώριων πολιτικών ανησυχιών.
Εντούτοις, έναντι του ευρώ, το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει υποχωρήσει από τον Μάιο 2017, εν μέρει λόγω κερδοσκοπίας, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σύντομα θα αρχίσει να αποσύρει το πρόγραμμα χαλάρωσης.
«Οι δείκτες για τον τομέα της μεταποίησης δείχνουν ότι το ασθενέστερο νόμισμα ενισχύει τις εξαγωγές.
Θα πρέπει επίσης να καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ένα σχετικά ελκυστικό μέρος για ξένες επενδύσεις», ανέφερε ο οικονομολόγος της UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης