Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ποιες είναι οι σίγουρα κερδοφόρες επενδύσεις αυτήν την περίοδο, σύμφωνα με πρώην fund manager

tags :
Ποιες είναι οι σίγουρα κερδοφόρες επενδύσεις αυτήν την περίοδο, σύμφωνα με πρώην fund manager
«Τελικά έχουμε μια αγορά όπου είναι εύκολο να πλουτίσεις»...
Παρά το «σοκ» της περασμένης εβδομάδας, την μη εξάλειψη της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και τις αμφισβητίσιμες πολιτικές της αμερικανικής κυβέρνησης, ο πρώην fund manager Richard Breslow διαπιστώνει επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά, και μάλιστα με πολύ χαμηλό ρίσκο.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Bloomberg, ο αναλυτής –αφού σχολιάσει για την πρόσφατη πτώση των αγορών πως «ότι δε μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς»- εστιάζει την προσοχή του στο αμερικανικό δολάριο, καθώς ο δείκτης του νομίσματος (ενιαία τιμή έναντι των έξι κυριότερων ανταγωνιστικών νομισμάτων) βρίσκεται στις 93,5 μονάδες, τιμή πολύ χαμηλότερη από τον ιστορικό μέσο όρο, οπότε δεν αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση.
Μέχρι το τέλος Αυγούστου 2017, ο fund manager προβλέπει αύξηση του δείκτη στις 96 μονάδες, λόγω της βελτιωμένης ισοτιμίας προς τη στερλίνα, το ευρώ και το γεν.



Μία επίσης επιλογή είναι και τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, καθώς, όπως τονίζει, δεν υπάρχει περίπτωση η απόδοση να υποχωρήσει κάτω από το 2,2%.



Την ίδια στιγμή, ο χρυσός ενισχύθηκε αρκετά την περασμένη εβδομάδα ελέω γεωπολιτικής αβεβαιότητας, αγγίζοντας τα 1.300 δολάρια, ενώ φαίνεται να έχει αναπτύξει δυναμική περαιτέρω ανόδου.
Ωστόσο, ο αναλυτής συστήνει στους επενδυτές να αναμένουν μία πτώση 10 περίπου δολαρίων από τα 1.278 δολάρια που διαπραγματεύεται –περί τις 18:15– το πολύτιμο μέταλλο, πριν προχωρήσουν σε αγορά.



Τέλος, το σχιστολιθικό πετρέλαιο των Η.Π.Α. «έπεσε» κάτω από τα 48 δολάρια, οπότε ίσως αποτελέσει μία επίσης καλή επιλογή.
«Τελικά έχουμε μια αγορά όπου είναι εύκολο να πλουτίσεις»...


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης