Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη συνεχίζεται, με οδηγό την ΕΚΤ και τη μειωμένη πολιτική αβεβαιότητα

Fitch: Η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη συνεχίζεται, με οδηγό την ΕΚΤ και τη μειωμένη πολιτική αβεβαιότητα
Η Fitch, ως αποτέλεσμα, αύξησε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2017, από 1,7% σε 2%
Η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη συνεχίστηκε και το β’ 3μηνο 2017, σχολιάζει σε ανάλυσή της η Fitch, αποδίδοντας την πρόοδο τόσο στη χαλαρή νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο και στην κατά πολύ μειωμένη πολιτική αβεβαιότητα μετά το πέρας των ολλανδικών και γαλλικών εκλογών.
Την ίδια στιγμή, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αποτιμά θετικά και την πτώση στην ανεργία (στο 9,1% τον Ιούνιο 2017), γεγονός που ενίσχυσε την καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Σήμερα η Eurostat προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προκαταρκτικών της στοιχείων για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε., με το ΑΕΠ της πρώτης για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 να αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 2,2% έναντι 2,1% των αρχικών εκτιμήσεων, και το αντίστοιχο ποσοστό για το σύνολο των 28 χωρών της Ε.Ε. να διαμορφώνεται στο 2,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% τόσο στη ζώνη του ευρώ, όσο και στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως διαπιστώενει η Fitch, η αύξηση του ΑΕΠ –σε ετήσια βάση– εεπιταχύνθηκε στις τέσσεις μεγαλύτερες οικονομίες του νομισματικού μπλοκ, ενώ από τις 19 χώρες ξεχώρισε η Ολλανδία, με επίδοση 3,8%, έναντι 2,7% το προηγούμενο τρίμηνο.
Η Fitch, ως αποτέλεσμα, αύξησε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2017, από 1,7% σε 2%, ενώ οι εκτιμήσεις για τα έτη 2018 και 2019 διαμορφώνονται στο 1,8% και 1,4%, λόγω δημογραφικών προκλήσεων αλλά και της αβεβαιότητας για τη μελλοντική οικονομική σχέση με τις Η.Π.Α..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης