Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Quartz: H Amazon θα δανειστεί 16 δισ με επιτόκιο 3,2% φθηνότερα από Ρωσία, Ελλάδα

tags :
Quartz: H Amazon θα δανειστεί 16 δισ με επιτόκιο 3,2% φθηνότερα από Ρωσία, Ελλάδα
Οι οίκοι αξιολόγησης κατατάσσουν στην επενδυτική κλίμακα «Β» το ομόλογο
H μεγάλη αμερικανική εταιρία Amazon πιθανότατα να δανειστεί από τις αγορές ομολόγων με μικρότερο κόστος από ότι η Ρωσία, το Μεξικό, η Κίνα, η Χιλή και (φυσικά) η Ελλάδα, αναφέρει σε σχόλιό της η εταιρεία αναλύσεων Quartz.
Πριν λίγες ημέρες η εταιρεία του Jeff Bezos γνωστοποίησε πως σχεδιάζει ομολογιακή έκδοση-«μαμούθ», προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Whole Foods Market.
Ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου θα αναζητήσει 16 δισ. από τις αγορές, ποσό υψηλότερο από το τίμημα των 13,7 δισ. για την αξαγορά της αμερικανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Οι οίκοι αξιολόγησης κατατάσσουν στην επενδυτική κλίμακα «Β» το ομόλογο.
Με βάση τα spreads και προηγούμενες αποδόσεις σε ομολογίες της εταιρείας, η απόδοση υπολογίζεται από τους αναλυτές στο 3,2%, όταν το 10ετές κρατικό αμερικανικό ομόλογο βρίσκεται στο 2,2%, με τη ζήτηση να είναι ισχυρή.
Τα αντίστοιχα ποσοστά για τα 10ετή ρωσικά, μεξικανικά και κινεζικά φτάνει το 7,8%, 6,8% και 3,6%.
H Ελλάδα είχε δανειστεί στα 5 χρόνια με επιτόκια 4,625%.
Υπενθυμίζεται ότι η επενδυτική κοινότητα απογοητεύτηκε από τα οικονομικά αποτελέσματα της Amazon για το β’ 3μηνο 2017, ωστόσο οι αναλυτές εξακολουθούν να παραμένουν πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον της πολυεθνικής του Jeff Bezos.
Τα κέρδη της Amazon μειώθηκαν ραγδαία (77%!) το β΄ 3μηνο, όπως έγινε γνωστό στις 26 Ιουλίου 2017 (μία ημέρα αφότου ξεπέρασε το φράγμα των 500 δισ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης), καθώς έφτασαν τα 177 εκατ. δολάρια ή 0,40 δολάρια ανά μετοχή (οι αναλυτές προέβλεπαν 1,42 δολάρια ανά μετοχή), έναντι 857 εκατ. δολαρίων ή 1,78 δολάρια για το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Τα έσοδα έφτασαν στα 38 δισ. δολάρια όταν οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 37,2 δισ. και το β΄ 3μηνο 2016 είχαν διαμορφωθεί στα 30,4 δισ. δολάρια.
Η μέση τιμή – στόχος για τη μετοχή της Amazon είναι 1.150 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης