Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Hussman Strategic Advisors: Ο S&P 500 θα χάσει το 63% της αξίας του θα υποχωρήσει κάτω από τις 1000 μονάδες

Hussman Strategic Advisors: Ο S&P 500 θα χάσει το 63% της αξίας του θα υποχωρήσει κάτω από τις 1000 μονάδες
Οι συνθήκες της αγοράς θα αλλάξουν και όπως συμβαίνει πάντα, θα αλλάξει και η προοπτική της αγοράς μετοχών έναντι του προφίλ κινδύνου.
Ο S&P 500 θα χάσει το 63% της αξίας του θα υποχωρήσει κάτω από τις 1000 μονάδες προειδοποιεί η Hussman Strategic Advisors.
Είναι «ρητή η προειδοποίηση φούσκας» στην Wall Street.
Τίποτα στην ιστορία δεν με οδηγεί στο να περιμένουμε ότι τα σημερινά άκρα θα καταλήξουν σε κάτι άλλο που θα προκαλέσει βαθιά απογοήτευση στους επενδυτές.
Ο S & P 500 ο δείκτης βαρόμετρο στην Wall και διεθνώς θα ολοκληρώσει τον τρέχοντα κύκλο σε επίπεδο δείκτη που θα έχει μόνο 3 ψηφία δηλαδή κάτω από τις 1000 μονάδες από 2468 μονάδες της τρέχουσας περιόδου.
Πράγματι, μια υποχώρηση της αγοράς -63% θα απαιτούσε επί του παρόντος την υιοθέτηση των πλέον ιστορικά αξιόπιστων μέτρων αποτίμησης.
Η αντίληψη ότι οι αυξημένες αποτιμήσεις «δικαιολογούνται» από τα χαμηλά επιτόκια απαιτεί την παραδοχή ότι οι μελλοντικές ταμειακές ροές και οι ρυθμοί ανάπτυξης θα διατηρηθούν σταθεροί.
Κάθε επενδυτής εξοικειωμένος με την εκτίμηση των ταμειακών ροών με μειωμένη αξία θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι εάν τα επιτόκια είναι χαμηλότερα επειδή η αναμενόμενη ανάπτυξη είναι επίσης χαμηλότερη, η πιθανή απόδοση της επένδυσης μειώνεται.
Προς το παρόν, παρατηρούμε όχι μόνο το πιο ακραίο επίπεδο αποτίμησης στην ιστορία για τον S&P 500 αλλά εμφανίζει και τις πιο ακραίες μέσες αποτιμήσεις σε μεμονωμένες μετοχές στην ιστορία.
Το επόμενο διάστημα θα βιώσουμε κάτι αναπάντεχο.
Από την φάση των υπερτιμημένων αγορών που συνεχίζουν ανοδικά στις υψηλότερες αποδόσεις που κάποια στιγμή καταρρέουν.
Με τις τακτικές τους οι επενδυτές εκπέμπουν σήματα, αρχίζουν να παίζουν περισσότερο με την κερδοσκοπία αποστρέφονται τους μεγάλους κινδύνους.
Η εσωτερική διασπορά γίνεται εμφανής και προφανής.
Για παράδειγμα, ένα αυξανόμενο ποσοστό μεμονωμένων μετοχών βρίσκεται κάτω από τους αντίστοιχους κινητούς μέσους όρους των 200 ημερών.
Υπάρχουν και πολλά άλλα οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης έναντι των μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οι νέες αποκλίσεις στη συμπεριφορά των πιστωτικών ευαίσθητων χρεωστικών χρεών σε σχέση με τα χρεόγραφα υψηλότερης ποιότητας.
Ολόκληρη αυτή η διασπορά υποδηλώνει ότι η αποστροφή κινδύνου αυξάνεται.
Σε όλη την ιστορία, αυτό το είδος μετατόπισης των προτιμήσεων των επενδυτών, σε συνδυασμό με υπερβολικές υπερτιμημένες, υπερπληθωριστικές συνθήκες, αποτέλεσε το χαρακτηριστικό γνώρισμα των μεγάλων κορυφών και των επακόλουθων καταρρεύσεων στις αγορές.
Μία απώλεια της αγοράς κατά [1 / 2.70-1 =] -63% κατά την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου θα ήταν μάλλον μια εξέλιξη λογική. Όλα τα βασικά μας μέτρα αναμενόμενης απόδοσης αγοράς / προοπτικών κινδύνου είναι δυσμενείς.
Οι συνθήκες της αγοράς θα αλλάξουν και όπως συμβαίνει πάντα, θα αλλάξει και η προοπτική της αγοράς μετοχών έναντι του προφίλ κινδύνου.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης