Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ισχυρή και ανταγωνιστική η οικονομία της Σιγκαπούρης - «Αγκάθι» η εσωτερική ζήτηση

Moody's: Ισχυρή και ανταγωνιστική η οικονομία της Σιγκαπούρης - «Αγκάθι» η εσωτερική ζήτηση
Μετά από αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,7% -σε ετήσια βάση- το πρώτο εξάμηνο του 2017, η Moody's αναμένει επίδοση 2,5% για το σύνολο του έτους
Για ισχυρή, διαφοροποιημένη και ανταγωνιστική οικονομία -με δυνατά θεσμικά όργανα- που στηρίζει την ανώτατη βαθμολογια «Αaa» (με σταθερό outlook) της Σιγκαπούρης, κάνει λόγο σε έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, επισημαίνοντας την πολύ έντονη εξωτερική ζήτηση για την ασιατική χώρα.
Ωστόσο, αποτιμά ως υποτονική την εσωτερική ζήτηση, τονίζοντας πως η τοπική κυβέρνηση ήδη έχει αρχίσιε να λαμβάνει μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών, ενω ταυτόχρονα ψάχνει τρόπους να αντιμετωπίσει το υψηλό χρέος καταναλωτών και επιχειρήσεων.
Η συνεχιζόμενη οικονομική αναδιάρθρωση -η οποία σκοπεύει να μεταφέρει τη Σιγκαπούρη μακριά από μια ιστορική εξάρτηση από την εισροή ξένου εργατικού δυναμικού, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την παραγωγικότητα εργασίας- συμβάλλει αρνητικά στην ανάπτυξη, όπως αναφέρεται.
Μετά από αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,7% -σε ετήσια βάση- το πρώτο εξάμηνο του 2017, η Moody's αναμένει επίδοση 2,5% για το σύνολο του έτους, τιμή-μέσος όρος των προβλέψεων της κυβέρνησης για 2%-3%.
Η εξωτερική ζήτηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ανάπτυξη.
Μακροπρόθεσμα, η Σιγκαπούρη αντιμετωπίζει παρόμοιες διαρθρωτικές προκλήσεις με άλλες οικονομίες υψηλού εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένης της γήρανσης του πληθυσμού και κατά συνέπεια μεγαλύτερων δημοσίων δαπανών μακροπρόθεσμα.
Τέλος, η ευαισθησία της Σιγκαπούρης στον κίνδυνο ενός σοκ είναι "πολύ χαμηλή", αντανακλώντας τα ισχυρά εξωτερικά αποθέματα του κράτους, το σχετικά υγιές τραπεζικό σύστημα και το σταθερό πολιτικό περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης