Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Ο S&P 500 είναι υπερτιμημένος στα 18 από τα 20 θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη

BofA: Ο S&P 500 είναι υπερτιμημένος στα 18 από τα 20 θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη
Ο λόγος χρηματιστηριακής τιμής προς κέρδη P/E αυξήθηκε περαιτέρω στο 17,7 τον Ιούλιο 2017, από 17,4 τον Μάιο του 2017
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 στη Νέα Υόρκη είναι υπερτιμημένος με βάση τα 18 από τα 20 θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη, υποστηρίζουν σε ανάλυσή τους οι οικονομολόγοι της Bank of America Merill Lynch.
Τα μόνα μεγέθη που δικαιολογούν τα πολύ υψηλά επίπεδα των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών είναι οι ταμειακές ροές και ο δανεισμός από ομόλογα, καθώς οι αποδόσεις παραμένουν πολύ χαμηλές ελέω των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης που ακολουθούν οι κεντρικές τράπεζες.
Ενδεικτικά, ο λόγος P/E χρηματιστηριακή τιμή προς κέρδη αυξήθηκε περαιτέρω στο 17,7 τον Ιούλιο 2017, από 17,4 ένα μήνα νωρίτερα, επίδοση που είναι η υψηλότερα τα τελευταία 13 χρόνια.
Επίσης στον διαχρονικό αξιόπιστο δείκτη P/BV επίσης ο S&P 500 είναι υπερτιμημένος με 3,24.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με P/BV 0,38 δηλαδή η σχέση κεφαλαιοποίησης προς ίδια κεφάλαια ή το 1 ευρώ κεφαλαίου αποτιμάται 0,38 ευρώ.
Ακόμη και στα EBITDA δηλαδή τα κέρδη προ φόρων, τόκων προβλέψεων και αποσβέσεων οι αμερικανικοί δείκτες είναι υπερτιμημένοι.
Ειδικότερα:




Σε έρευνα που διεξήγαγε η Bank of America πριν λίγες ημέρες, το 46% των fund managers χαρακτήρισε υπερτιμημένες τις μετοχές των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών, ποσοστό που είναι το υψηλότερο σε σχέση με τις αντίστοιχες δημοσκοπήσεις τις τράπεζας τα περασμένα έτη.
Βέβαια, ένα ποσοστό 36% (+1%) σημείωσε πως θα προχωρήσει σε περαιτέρω τοποθετήσεις επί των μετοχών τον Αύγουστο 2017.
Την ίδια στιγμή, το 42% -επίδοση επίσης ρεκόρ- απάντησε πως αναμένει ανάπτυξη κατώτερη των προσδοκιών για την αμερικανική οικονομία , ενώ αμφιβάλλει αν επιτευχθεί ο στόχος (2%) της Federal Reserve για τον πληθωρισμό.
Οι fund managers που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν –κατά μέσο– τοποθετήσει το 4,9% του χαρτοφυλακίου τους σε μετρητά.
Ως ρίσκο το 22% των fund managers αποτιμούν και τις νομισματικές πολιτικές των Ε.Κ.Τ. και Federal Reserve, ενώ το 19% «τρέμει» μία κατάρρευση στην αγορά ομολόγων και τη γεωπολιτική αβεβαιότητα ελέω Βόρειας Κορέας.
Κλείνοντας, απαντώντας στην ερώτηση «τί θα σας ξάφνιαζε περισσότερο», το 49% είπε μία ύφεση, χωρίς κανένας ωστόσο να ανησυχεί για μία επικείμενη κατάρρευση στις χρηματιστηριακές αγορές.













www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης