Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πρώτη φορά κάτω από τον μέσο όρο 200 ημερών ο δείκτης χαμηλής κεφαλαιοποίησης της Wall Street

tags :
Πρώτη φορά κάτω από τον μέσο όρο 200 ημερών ο δείκτης χαμηλής κεφαλαιοποίησης της Wall Street
Το σερί κράτησε επί 286 συνεδριάσεις, από την 29η Ιουνίου 2016
Ο δείκτης εισηγμένων χαμηλής κεφαλαιοποίησης της Wall Street «Russel 2000» έπεσε για πρώτη φορά -μετά από 14 μήνες- κάτω από τον μέσο όρο διαπραγμάτευσης των τελευταίων 200 ημερών, αποδεικνύοντας ότι η δυναμική στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές χάνεται.
Το σερί κράτησε επί 286 συνεδριάσεις, από την 29η Ιουνίου 2016.
Αξίζει να σημειωθεί πως το μετεκλογικό «ράλι» που καταγράφηκε στις εισηγμένες χαμηλής κεφαλαιοποίησης -όπως και για το σύνολο της Wall Street- στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά τη νίκη του Donald Trump την 8η Νοεμβρίου 2016, ουσιαστικά αναιρέθηκε μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους.
Ο αντιπροσωπευτικός δείκτης Russell 2000 καταγράφει πλέον κέρδη κάτω από 1% σε ετήσια βάση, υπολειπόμενος έτσι κατά πολύ τους κύριους αμερικανικούς δείκτες.
Για το β’ 3μηνο 2017, τα εταιρικά κέρδη των εισηγμένων χαμηλής κεφαλαιοποίησης –κόντρα στην τάση– ήταν μειωμένα κατά 8% σε ετήσια βάση, όταν πέρυσι η επίδοση ήταν αυξημένη κατά 7%.
Μέχρι πρόσφατα, οι εταιρείες χαμηλής κεφαλαιοποίησης επωφελήθηκαν από τη χαμηλή μεταβλητότητα, τη βελτίωση της ανάπτυξης και τη σύσφιξη των spreads, αλλά αυτό ίσως τελικά είναι αναστρέψιμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης