Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Υπερτιμημένες οι μετοχές της Wall Street, σύμφωνα (και) με τον μεγαλοεπενδυτή Dennis Gartman

tags :
Υπερτιμημένες οι μετοχές της Wall Street, σύμφωνα (και) με τον μεγαλοεπενδυτή Dennis Gartman
Οι αγορές κινήθηκαν ανοδικά όλα αυτά τα χρόνια λόγω των χαλαρών νομισματικών πολιτικών από τις κεντρικές τράπεζες
Έχοντας τη φήμη του αιώνια απαισιόδοξου σε ό,τι αφορά στις χρηματιστηριακές αγορές, ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Dennis Gartman προειδοποιεί εκ νέου πως οι μετοχές της Wall Street είναι υπερτιμημένες, αναμένοντας μία αντιστροφή του επενδυτικού κλίματος το αμέσως επόμενο διάστημα.
Όπως αναφέρει σε σημείωμά του προς το επενδυτικό κοινό, με αφορμή και τη χθεσινή (17 Αυγούστου 2017) σημαντική πτώση στους τρεις κύριους δείκτης της Νέας Υόρκης, τα θεμελιώδη μεγέθη των εισηγμένων στους δείκτες-βαρόμετρα δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τα τωρινά ιστορικά υψηλά επίπεδα στις μετοχές.
Επίσης, εστιάζοντας στη «σημερινή κρίσιμη ημέρα για την πορεία των αγορών», υπογραμμίζει πως οι αγορές κινήθηκαν ανοδικά όλα αυτά τα χρόνια λόγω των χαλαρών νομισματικών πολιτικών από τις κεντρικές τράπεζες, στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, ωστόσο πλέον τα ανώτατο τραπεζικά ιδρύματα ετοιμάζονται να βάλουν τέλος στις αγορές κρατικών-εταιρικών ομολόγων και στο καθεστώς πολύ χαμηλών επιτοκίων (ή ακόμη και αρνητικών).
Σε άλλο σημείο, ο επενδυτής «ανησυχεί» για τα πολύ αυξημένα επίπεδα στις καθυστερήσεις πληρωμών δανείων από τους Αμερικανούς πολίτες, τη στιγμή που το χρέος των νοικοκυριών έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά (12,84 τρισ. δολάρια τον Ιούλιο 2017!).
Σε δηλώσεις του πριν λίγες ημέρες, ο κ. Gartman εκτιμούσε πως η ενίσχυση της τιμής του χρυσού αναμένεται να συνεχιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ σημείωνε πως ότι οι πληθωριστικές πιέσεις και το γεγονός ότι οι νομισματικές αρχές δεν βάζουν ακόμη τέλος στην πιστωτική επέκταση, θα επιδράσουν θετικά στην τιμή του χρυσού.
O κ. Gartman, ο οποίος εδώ και καιρό συστήνει το μέταλλο, εκτιμά ότι οι επενδυτές πρέπει να διαθέσουν περίπου το 10 με 15% των χαρτοφυλακίων τους σε χρυσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης