Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Οι 7 λόγοι για τους οποίους η Wall Street θα καταρρεύσει – Ο παράγοντας Trump

tags :
MarketWatch: Οι 7 λόγοι για τους οποίους η Wall Street θα καταρρεύσει – Ο παράγοντας Trump
Ο δείκτης χαμηλής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 έπεσε πριν λίγες ημέρες -για πρώτη φορά σε 14 μήνες- κάτω από τον μέσο όρο των προηγούμενων 200 συνεδριάσεων
Μετά και το χθεσινό «σοκ» στη Wall Street που ακολούθησε μετά τη σημαντική πτώση της περασμένης εβδομάδας, ολοένα και περισσότεροι δεν πείθονται από τα υψηλά επίπεδα και γίνονται «μάντες κακών», προβλέποντας μία επικείμενη διόρθωση.
Ένας από αυτούς και ο αμερικανικός ιστότοπος MarketWatch, ο οποίος παραθέτει τους επτά λόγους που οι αγορές των Η.Π.Α. «κατευθύνται σε τοίχο».
Έπεται «σύγκρουση»;
Αρχικά, ο δείκτης χαμηλής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 έπεσε πριν λίγες ημέρες -για πρώτη φορά σε 14 μήνες- κάτω από τον μέσο όρο των προηγούμενων 200 συνεδριάσεων, αποδεικνύοντας ότι οι εν λόγω εισηγμένες -που επηρεάζουν κατά πολύ τα κέρδη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης- έχουν χάσει τη δυναμική τους.



Την ίδια στιγμή, η συσχέτιση μεταξύ του δείκτη-βαρόμετρου S&P 500 και του γερμανικού DAX έχει «σπάσει» και έχει γίνει αρνητική, με την τωρινή τάση να προβλέπει πτώση προσεχώς για τον πρώτο.



Σε ό,τι αφορά στον δείκτη μεταβλητότητας CBOE VIX (λαμβάνει υπόψη του τα option calls, μείωση του δείκτη συνεπάγεται μείωση της μεταβλητότητας), έχει εδραιωθεί πάνω από τις 12 μονάδες, όταν πριν λίγες εβδομάδες είχε φτάσει στο ιστορικό χαμηλό των 8,84 μονάδων.



Έτερο ανησυχητικό σημάδι, που φανερώνει την ψυχολογία των επενδυτών, είναι η αύξηση στην τιμή των futures του χρυσού, του «ασφαλούς καταφυγίου» εν καιρώ αβεβαιότητας στις αγορές.



Ο ιστότοπος επισημαίνει ως ανησυχητικό σημάδι και την πτώση στις εισηγμένες του μεταφορικού κλάδου, στον βιομηχανικό Dow Jones Industrial Average, καθώς αυτό θεωρείται ένδειξη γενικής αδυναμίας στην αγορά από την αναιμική μεταφορά αγαθών.



Επίσης, ένας μεγαλύτερος αριθμός μετοχών βρίσκεται σε χαμηλό 52 εβδομάδων από αυτές που βρίσκονατι στο υψηλότερο επίπεδο για το ίδιο χρονικό διάστημα, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κάτι που η αγορά δεν έχει δει από τον Ιούλιο του 2015.



Τέλος, υπάρχει και ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump.
Όχι μόνο λόγω της πρόσφατης ρητορικής του για τα επεισόδεια στη Βιρτζίνια, αλλά επειδή υποσκάπτει την προεκλογική εκστρατεία του, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών περικοπών και της αύξησης των δημοσίων δαπανών για υποδομές.
Αυτές οι δεσμεύσεις είχαν πιστωθεί ως η κινητήρια δύναμη γοα τα κέρδη της αγοράς...


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης