Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε Α (high) η αξιολόγηση της Ιρλανδίας - Σταθερό το trend

tags :
DBRS: Επιβεβαιώνεται σε Α (high) η αξιολόγηση της Ιρλανδίας - Σταθερό το trend
Η επιβεβαίωση των αξιολογήσεων αντικατοπτρίζει την ισχυρή οικονομική απόδοση της Ιρλανδίας και τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών
Ο καναδικός οίκος DBRS επιβεβαίωσε σήμερα (18 Αυγούστου 2017) τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδιας σε «A(high)» (σε R-1 επιβεβαιώθηκε η βραχυπρόθεσμη), διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (trend).
Η επιβεβαίωση των αξιολογήσεων αντικατοπτρίζει την ισχυρή οικονομική απόδοση της Ιρλανδίας και τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών.
Παρά το ότι η ψηφοφορία του Ηνωμένου Βασιλείου για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει κινδύνους, η ιρλανδική οικονομία αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό και η δυναμική του δημόσιου χρέους συνεχίζει να βελτιώνεται.
Οι αξιολογήσεις βασίζονται στο πλεόνασμα της Ιρλανδίας στο εμπόριο και τις επενδύσεις, στην ευελιξία της αγοράς εργασίας, στο νέο και μορφωμένο εργατικό δυναμικό και στην πρόσβαση της χώρας στην ευρωπαϊκή αγορά.
Οι δυνητικές δυσμενείς εξωτερικές εξελίξεις, κυρίως οι συνέπειες από την Brexit και η αβεβαιότητα σχετικά με τη φορολογική και εμπορική πολιτική των Η.Π.Α., παρουσιάζουν αρνητικούς κινδύνους για τις προοπτικές.
Το ΑΕΠ επεκτάθηκε κατά 25,6% το 2015, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση 7,8%.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 4% το 2017 και το 3,6% το 2018.
Το δημόσιο χρέος ως προς το ΑΕΠ μειώθηκε σε περίπου 75% το 2016, το οποίο είναι συγκρατημένο σε σύγκριση με άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης