Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Ο Draghi επιστρέφει στο Jackson Hole χωρίς μηνύματα για μείωση του QE

Danske Bank: Ο Draghi επιστρέφει στο Jackson Hole χωρίς μηνύματα για μείωση του QE
Η διάσκεψη του Jackson Hole θα πραγματοποιηθεί στις 24 - 26 Αυγούστου 2017
Στην ομιλία του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, στη διάσκεψη του Jackson Hole της Fed (24-26/8/2017) είναι επικεντρωμένα τα βλέμματα των επενδυτών, σύμφωνα με αναλυτές της Danske Bank.
«Οι συμμετέχοντες στην αγορά εκτιμούν ότι ο Draghi θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να αφήσει υπονοούμενα για το tapering του QE στο Jackson Hole, κάτι που θα ήταν πολύ συμβολικό μετά την έμμεση ανακοίνωση του QE στη διάσκεψη πριν από τρία χρόνια» επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση.
Σύμφωνα με τους ίδιος αναλυτές, η φημολογία σχετικά με το ενδεχόμενο ο Draghi να στειλει κάποιο μήνυμα σχετικά με το tapering έχει πυροδοτηθεί μετά τη «επιθετική» (hawkish) στροφή στο φόρουμ της ΕΚΤ στη Σίντρα τον Ιούνιο.
Από τότε, αρκετοί παράγοντες υποστήριξαν την εκτίμηση για μια «επιθετική» (hawkish) στάση.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο κίνδυνος αποπληθωρισμού έχει μειωθεί περαιτέρω, ενώ η ισχυρότερη δυναμική της ανάπτυξης -στην οποία είχε επικεντρωθεί ο Draghi στη Σίντρα- έχει συνεχιστεί.
Επίσης, οι αναλυτές της Danske Bank επισημαίνουν ότι ο Draghi θα είναι μεταξύ άλλων κεντρικών τραπεζιτών, κάτι που σε προηγούμενες περιπτώσεις είχε ως αποτέλεσμα να εκφράσει μια πιο hawkish στάση, όπως συνέβη και στο φόρουμ της ΕΚΤ στη Σίντρα.
«Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν επιχειρήματα για μια συνεχιζόμενη dovish στάση και κατά την άποψή μας, θα κυριαρχήσουν, υπονοώντας ότι ο Draghi δεν θα στείλει ένα νέο σήμα σχετικά με τη μείωση του QE.
Το κύριο επιχείρημα για το οποίο ο Draghi δεν θα γίνει hawkish και δεν θα σηματοδοτήσει τη μείωση του QE είναι ότι αυτό θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την ανατίμηση του ευρώ, ασκώντας έτσι πίεση προς τα κάτω στο outlook της ανάπτυξης και του πληθωρισμού» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης