Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNY Mellon, Mizuho: Φειδωλός θα είναι ο Draghi στο Jackson Hole

BNY Mellon, Mizuho: Φειδωλός θα είναι ο Draghi στο Jackson Hole
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ έχει «τρομοκρατηθεί» από την αντίδραση της αγοράς μετά την ομιλία του στην Πορτογαλία
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, κατά την ομιλία του στο Jackson Hole, θα αποφύγει να χρησιμοποιήσει μια γλώσσα που θα μπορούσε να ενθουσιάσει τις αγορές, καθώς έχει τρομοκρατηθεί από την πρόσφατη εμπειρία του στο φόρουμ στην Πορτογαλία, όταν οι αποδόσεις των ομολόγων και το ευρώ εκτοξεύθηκε μετά την ομιλία του.
Αυτή είναι η εκτίμηση των αναλυτών ενόψει της ομιλίας του Draghi στις 25 Αυγούστου 2017.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ θα πρέπει να πει όσο το δυνατόν λιγότερα δεδομένης της αντίδρασης της αγοράς, δήλωσε στο CNBC ο Simon Derrick της BNY Mellon.
«Δεν αναμένεται να πει κάτι στο Jackson Hole» εκτίμησε ο ίδιος προσθέτοντας ότι αυτή η στρατηγική μπορεί να μην είναι αρκετή για να βοηθήσει με τις ανησυχίες της ΕΚΤ σχετικά με την πρόσφατη αντοχή του ευρώ.
«Νομίζω ότι, δυστυχώς, αυτό πιθανότατα τροφοδοτεί τη δύναμη του ευρώ, αλλά νομίζω ότι η αγορά πρέπει να γνωρίζει ότι πραγματικά δεν το θέλουν αυτό.
Έτσι εάν αρχίσετε να βλέπετε ένα ευρώ που κινείται προς στο 1,19 ή 1,20, αυτό θα αλλάξει τις προσδοκίες για το τι θα κάνουν στην επόμενη συνεδρίαση» επεσήμανε ο ίδιος.
Περαιτέρω ενδείξεις ότι ο Draghi θα παραμείνει πιστός στο σενάριο κατά την ομιλία του την προσεχή Παρασκευή (25/8/2017) είναι εμφανείς στα πρόσφατα μηνύματα από τους κεντρικούς τραπεζίτες της περιοχής, σύμφωνα με τον Peter Chatwell της Mizuho.
«Η ΕΚΤ έχει ξεκαθαρίσει σαφώς ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην πολιτική της μέχρι την επόμενη συνεδρίαση.
Αυτό έχει επισημάνει ο ίδιος ο Draghi στην τελευταία συνεδρίαση», σημείωσε ο Chatwell στο CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης