Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Vulpes Investment Management: Oι πιθανότητες είναι κατά μιας «σούπερ εκτόξευσης» της μεταβλητότητας

tags :
Vulpes Investment Management: Oι πιθανότητες είναι κατά μιας «σούπερ εκτόξευσης» της μεταβλητότητας
O διευθύνων σύμβουλος της Vulpes Investment Management υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει εκτόξευση της μεταβλητότητας όπως το 2008
Αν και εκτιμά ότι η αναταραχή στην αγορά θα επιταχυνθεί, ο ίδιος δεν σχεδιάζει να επαναφέρει στο προσκήνιο τα hedge funds μεταβλητότητας, καθώς οι κεντρικές τράπεζες θα σταματήσουν την επανάληψη των πρωτοφανών μεταβολών των τιμών που επιτεύχθηκαν το 2008.
Ο λόγος για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vulpes Investment Management, Stephen Diggle, ο οποίος δηλώνει ότι ένα απροσδόκητο γεγονός -ένα βήμα από μια μεγάλη κεντρική τράπεζα ή μια σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο- θα μπορούσε να προκαλέσει μια υποχώρηση παγκοσμίως.
Ο ίδιος αποφεύγει να παίρνει long ή short θέσεις στη μεταβλητότητα, αφού αποκομίσει κέρδη από εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νέας Ζηλανδίας και το γερμανικό real estate.
«Έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο χαμηλής μεταβλητότητας, και με εφησυχασμό για το καθεστώς που επιμένει, σχεδόν τίποτα δεν θα μπορούσε να προκαλέσει εκτόξευση της μεταβλητότητας», δήλωσε ο Diggle σε συνέντευξή του.
«Είναι μαθηματικά αναπόφευκτο ότι η αστάθεια θα αυξηθεί κάποια στιγμή, αλλά δεν νομίζω ότι οι πιθανότητες μιας ''σούπερ εκτόξευσης'' όπως το 2008 είναι τόσο καλές» πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης