Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Συνεχίζεται το ράλι του χρυσού έναντι του πετρελαίου - Στα υψηλά του 10/2016 τα θετικά στοιχήματα

tags :
Bloomberg: Συνεχίζεται το ράλι του χρυσού έναντι του πετρελαίου - Στα υψηλά του 10/2016 τα θετικά στοιχήματα
Είτε οδηγείται από τεχνικούς παράγοντες είτε από την απειλή της εκτροχιασμένης οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ, οι επενδυτές συρρέουν στο χρυσό
Μπορεί ορισμένοι αναλυτές να θεωρούν ότι ο χρυσός παραμένει ένα ιδιαίτερα ακριβό asset, όταν η τιμή του προσεγγίζει τα 1.300 δολάρια, όμως σύμφωνα με το Bloomberg το ράλι του εναντίον του σχιστολιθικού πετρελαίου έχει ακόμη δρόμο.
Εν μέσω ενός ταραχώδους μήνα όσον αφορά στην αμερικανική πολιτική και την παγκόσμια ασφάλεια, οι επενδυτές του πολύτιμου μετάλλου έστειλαν προσφάτως τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσής του σε υψηλό εννέα μηνών.
Το πολύτιμο μέταλλο έχει καταγράψει άνοδο 11% το 2017, όταν το πετρέλαιο έχει καταγράψει πτώσξ 10%.
Το Bloomberg υποστηρίζει πως αυτή η απόκλιση μεταξύ των δύο ενδέχεται να συνεχιστεί.
"Ο χρυσός καταγραφει ράλι την ώρα που οι αγορές γενικά είναι υποτονικές και τώρα δοκιμάζει το βασικό του επίπεδο αντίστασης των 1.300 δολαρίων", επισημαίνει ο Matt Maley, αναλυτής στη Miller Tabak & Co.
"Σε αυτό το επίπεδο "κόλλησε" το ράλι του τόσο τον Απρίλιο όσο και τον Ιούνιο, οπότε αν μπορεί τελικά να το σπάσει θα είναι πολύ θετικό για το κίτρινο μέταλλο", συμπληρώνει.
Είτε οδηγείται από τεχνικούς παράγοντες είτε από την απειλή της εκτροχιασμένης οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ, οι επενδυτές συρρέουν στο χρυσό.
Τα στοιχήματα υπέρ του είναι τα υψηλότερα από τον Οκτώβριο 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής επιτροπής Commodity Futures Trading Commission.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές πρόσθεσαν 321 εκατομμύρια δολάρια στο χρηματιστήριο αξιών SPDR Gold Shares μέχρι σήμερα αυτό το μήνα, αντλώντας 540 εκατομμύρια δολάρια από το χρηματιστήριο του κλάδου της ενέρειας, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης