Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan και UBS αυξάνουν τις τοποθετήσεις τους στις ευρωπαϊκές μετοχές παρά την άνοδο του ευρώ

JP Morgan και UBS αυξάνουν τις τοποθετήσεις τους στις ευρωπαϊκές μετοχές παρά την άνοδο του ευρώ
Οι επενδυτές αγοράζουν ευρωπαϊκές μετοχές παρά την άνοδο του ευρώ
Το πεδίο στην Ευρώπη αλλάζει αλλά οι επενδύσεις στις ευρωπαϊκές εταιρείες δεν είναι κάτι το παράλογο, δηλώνουν στο CNBC αναλυτές.
«Μας αρέσουν οι ευρωπαϊκές μετοχές» δήλωσε στο CNBC η Nandini Ramakrishnan της JP Morgan Asset Management παρ' όλου που αναγνώρισε ότι υπάρχουν κίνδυνοι στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων ένα υψηλότερο ευρώ και οι εκλογές στην Ιταλία το επόμενο έτος (2018).
«Για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, τα κέρδη των ευρωπαϊκών μετοχών αυξάνονται καθ' όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και το βασικό επιχείρημα γι' αυτό είναι ότι από τα 60 δισ. ευρώ που έφυγαν από τις ευρωπαϊκές μετοχές τα τελευταία δύο χρόνια, τα 20 δισ. ευρώ επέστρεψαν, ενώ ακόμα 40 δισ. ευρώ περιμένουν» πρόσθεσε η ίδια.
Την ίδια στιγμή, η UBS έχει αναθεωρήσει τις θέσεις της στην ευρωπαϊκή αγορά, παρά την ενίσχυση του ευρώ.
«Αυξάνουμε την τοποθέτηση μας στην ευρωπαϊκή αγορά» αναφέρεται σε ανάλυση της τράπεζας.
«Οι μετοχές που εκτεθειμένες στην ευρωπαϊκή οικονομία έχουν επιδείξει καλύτερη δυναμική των κερδών ανά μετοχή (EPS) από ό,τι η αγορά μετά τα τέλη του 2016.
Τους τελευταίους μήνες, αυτό αυξήθηκε περαιτέρω και έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο σε μια δεκαετία.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη μακρά περίοδο υποβάθμισης μετά την οικονομική κρίση και υποδεικνύει ότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε τις αναβαθμίσεις να συνεχίζονται», ανέφερε η τράπεζα.
Επισημαίνεται ότι η UBS έχει αναβαθμίσει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ευρωζώνης σε 2% το 2017 και 1,6% το 2018.
Στον αντίποδα, όμως, υπάρχουν και κάποιοι αναλυτές που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια περίοδο που επενδυτές θα πρέπει να κρατήσουν στάση αναμονής.
Ο Yves Maillot, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων ευρωπαϊκών μετοχών της Natixis Asset Management, δήλωσε στο CNBC ότι οι καλές επιδόσεις των ευρωπαϊκών εταιρειών επηρεάστηκαν από το ισχυρότερο ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να αποδώσουν καλύτερα αν το νόμισμα δεν είχε κερδίσει τόση δύναμη.
«Πρέπει να περιμένουμε... αλλά νομίζω ότι εάν συνεχιστεί η ανοδική πορεία του ευρώ, μπορούμε να φοβόμαστε μια νέα διόρθωση της αγοράς», δήλωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης