Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αλλάζουν τα δεδομένα στις ΗΠΑ - Η Wall Street έχει πέσει θύμα στην ίδια της την επιτυχία

Morgan Stanley: Αλλάζουν τα δεδομένα στις ΗΠΑ - Η Wall Street έχει πέσει θύμα στην ίδια της την επιτυχία
Οι επενδυτές δεν επηρεάζονται από την πορεία των εταιρικών κερδών, που μέχρι πρότινος ήταν ο βασικός παράγοντας για την πορεία των μετοχών
Σε θύμα της ίδιας της της επιτυχίας έχει μετατραπεί η Wall Street, καθώς πλέον οι επενδυτές δεν επηρεάζονται από την πορεία των εταιρικών κερδών, που μέχρι πρότινος ήταν ο βασικός παράγοντας για την πορεία των μετοχών.
Αυτό προκύπτει από ανάλυση της Morgan Stanley.
Ακόμα κι όταν οι εταιρείες παρουσιάζουν εντυπωσιακά κέρδη, αυτή η δυναμική δεν μεταφράζεται σε υψηλότερες τιμές των μετοχών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Morgan Stanley, στο δεύτερο τρίμηνο, όταν μια εταιρεία πετύχαινε τις προσδοκίες έβλεπε μόνο 0,3% στην τιμή της μετοχή.
Η εικόνα ήταν ακόμα χειρότερη για τις εταιρείες που πέτυχαν τις προβλέψεις για τις πωλήσεις, καθώς οι μετοχές τους παρέμειναν αμετάβλητες την ίδια περίοδο.
Μόνο όταν οι εταιρείες δεν κινούνται βάσει των προσδοκιών αποσπάται η προσοχή των επενδυτών.
«Οι επενδυτές φαίνεται να θεωρούν δεδομένη την πρόσφατη επιτυχία των κερδών των μετοχών» επισημαίνει ο Brian Hayes της ίδιας τράπεζας.

Screen Shot 2017 08 29 at 1.10.49 PM

Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο στην εικόνα των κερδών, όπως φαίνεται και στο γράφημα, είναι οι τιμές των μετοχών αντιδρούν περισσότερο στα αποτελέσματα των κερδών παρά των πωλήσεων.
«Η ''ανταμοιβή'' για τις εταιρείες που πετύχαιναν στα EPS ήταν μεγαλύτερη από ό,τι εάν έφταναν τον στόχο των πωλήσεων, ενώ η ποινή για το αντίθετο ήταν χειρότερη» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης