Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η βρετανική κυβέρνηση θα επιβιώσει το 2017 αλλά θα καταρρεύσει το 2018

Morgan Stanley: Η βρετανική κυβέρνηση θα επιβιώσει το 2017 αλλά θα καταρρεύσει το 2018
Η βρετανική κυβέρνηση θα διασπαστεί σε βασικά θέματα
Στην εκτίμηση ότι η σημερινή βρετανική κυβέρνηση θα καταρρεύσει το 2018 καταλήγουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
«Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει το 2017, αλλά θα ''πέσει'' το 2018» αναφέρεται στην ανάλυση που συντάχθηκε από μια ομάδα οικονομολόγων και στρατηγικών αναλυτών με επικεφαλής τους Jacob Nell και Melanie Baker.
Το βασικό επιχείρημα της Morgan Stanley ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει το 2018 είναι ότι η May θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει τόσο τα μέτρια όσο και το πιο ριζοσπαστικά μέρη του Συντηρητικού Κόμματος -καθώς και το ευρύ κοινό- μέχρι το τέλος 2017, αλλά όχι για πολύ.
«Φέτος, πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση κάνει αρκετές παραχωρήσεις για να επιτρέψει την πρόοδο των συνομιλιών και η κυβέρνηση διατηρεί τη συμμετοχή της από τότε που το αποτέλεσμα των συνομιλιών παραμένει ανοιχτό και οι Εργατικοί προηγούνται στις δημοσκοπήσεις» αναφέρεται στην ανάλυση.
Βρετανία και ΕΕ δεν έχουν ακόμα καταλήξει σε συμφωνία για τα ζητήματα των δικαιωμάτων των πολιτών, των βόρειων ιρλανδικών συνόρων και των οικονομικών υποχρεώσεων της Βρετανίας ή του λεγόμενου λογαριασμού για το Brexit.
Οι συνομιλίες για τις μελλοντικές σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου, αρχικά είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον επόμενο (Οκτώβριος, 2017) μήνα.
Ωστόσο, αυτό φαίνεται μάλλον απίθανο με τις δύο πλευρές να προσπαθούν ακόμα να βρουν κοινό έδαφος σε βασικά ζητήματα.
Παρόλο που τα θέματα αυτά μπορούν να επιλυθούν κατά τη διάρκεια του 2017, μέχρι το 2018, η πίεση θα είναι αρκετή για να αναγκάσει την κυβέρνηση να διασπαστεί.
Σύμφωνα με την ανάλυση της Morgan Stanley, αυτή η πολιτική αναταραχή θα μεταφερθεί στην οικονομία, με αποτέλεσμα η οικονομία να μείνει στάσιμη κάτι που θα μπορούσε να αναγκάσει την Τράπεζα της Αγγλίας να μειώσει τα επιτόκια ή να συμμετάσχει σε ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αν και αυτό είναι απίθανο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης