Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Διχασμένη η αγορά για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους - Οι εκτιμήσεις των Credit Suisse, Deutsche Bank

Διχασμένη η αγορά για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους - Οι εκτιμήσεις των Credit Suisse, Deutsche Bank
Στη Wall Street, σε αντίθεση με την αγορά ομόλογων, δεν επικρατεί ανησυχία σχετικά με το εάν το Κογκρέσο θα συμφωνήσει για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους
Διχασμένη είναι η επενδυτική κοινότητα σχετικά με το πως θα αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις σχετικά με το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους.
Επί του παρόντος, οι μετοχές αντικατοπτρίζουν ένα πιο αισιόδοξο outlook για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Στον αντίποδα οι επενδυτές αποφεύγουν τα έντοκα γραμμάτια του αμερικανικού δημοσίου που ωριμάζουν την ίδια περίοδο.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Mandy Xu της Credit Suisse εξέτασε τη δομή της μεταβλητότητας για τον S&P 500.
«Παρά το βαρύ επερχόμενο μακροοικονομικό ημερολόγιο (συνεδρίαση της Fed, ανώτατο όριο αμερικανικού χρέους, προθεσμία προϋπολογισμού κλπ), η επιφάνεια μεταβλητότητας του S&P εξακολουθεί να μην προεξοφλήσει κάποιο event risk για τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο» επισημαίνει σε σχετική της ανάλυση.
Μάλιστα, η έλλειψη ενός event risk φαίνεται στο παρακάτω γράφημα.

9 6 17 stocks debt ceiling COTD

Υπάρχουν αρκετά άλλα πράγματα για τα οποία ανησυχούν οι traders των μετοχών, όπως είναι οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Βόρεια Κορέα.
Αλλά τα συνεχόμενα χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας δείχνουν ότι δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στους μακροπρόθεσμους καταλύτες.
«Η μακρόχρονη άποψη μας είναι ότι τρέχον ράλι δεν βασίζεται στις προσδοκίες σχετικά με την αλλαγή πολιτική» λέει ο Binky Chadha επικεφαλής στρατηγικός αναλυτές της Deutsche Bank.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Η τυπική πορεία του S&P 500 γύρω από τα εγχώρια πολιτικά και γεωπολιτικά γεγονότα ιστορικά έχει απότομα βραχυπρόθεσμα sell off, με το οικονομικό πλαίσιο τελικά να κυριαρχεί».

Διαφορετικά μηνύματα στέλνουν τα ομόλογα

Οι traders των ομολόγων φαίνεται να πιστεύουν λιγότερο σε σχέση με τους traders μετοχών ότι το Κογκρέσο θα μπορέσει να περάσει τον νόμο εγκαίρως.
Ενδεικτικά είναι σύμφωνα με το Business Insider, τα αποτέλεσματα της δημοπρασίας εντόκων γραμματίων του αμερικανικού δημοσίου 4 εβδομάδων, που έληγαν λίγο μετά τον Σεπτέμβριο, πέτυχε την υψηλότερη απόδοση μετά το 2008, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει πολύ λιγότερη ζήτηση γι' αυτά.

treasury yields by maturity 9 6 17

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης